Hekurudha bashkëkohore Budapest – Athinë kalon nëpërmjet Preshevës

0

Katër kryeministria me një interes të përbashkët – modernizimi i hekurudhës e cila do të lidh regjionin.

Plani i cili lidh Budapestin me Athinën me hekurudhë të modernizuar tani më është përfunduar. Faza e paë e ndërtimint do të jetë modernizimi i pjesës nga Budapesti deri në Beograd, ndërsa hekurudha e shpejtë do të duhet të vazdhoj nëpërmjet Nishit, Preshevës dhe Shkupit. Pjesa greke përfshin dy portet e mëdha detare – Selanikun e pastaj Athinën.

HekurudhaSerbi

Kryeministri kinez i cili është i gatshëm të investoj në këtë projekt, pritet që të përfundoj për rreth dy vite. Sipas vlersimeve të ekspertëve, nga Budapesti deri në Beograd, rruga tani me tren zgjat 8 orë e 9 minuta, ndërsa do të shkurtohe në 2 orë e 40 minuta, më shpejt se me veturë në autostradë.

----- ------- --------------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »