Halimi: Ne Shqipëri nuk ka pakicë serbe
10:50 | 06 Dhjetor 2014

Deputeti shqiptar i Kuvendit të Serbisë, Riza Halimi thotë se po kërkojnë që shqiptarët në Luginë t'i kenë të drejtat e njëjta sikur serbët në Kosovë.

pol-halimi-4 Por Beogradi po u ofron diçka tjetër. 'Në politikën shtetërore këtu ma tepër ka intenca të bëhet reciprociteti në mes të shqiptarëve në Serbi dhe si thojnë të serbëve në Shqipëri edhe pse nuk ka të definum pakicë serbe në Shqipëri deri në këto momente", tha Halimi për Klan Kosova. Halimi që është zgjedh deputet që nga viti 2007 thotë se më keq se tani shqiptarët në Luginë asnjëherë nuk i patën punët. E vetmja shpresë për ndryshim për ata është presioni i Shqipërisë ndaj Serbisë pas vizitës së Kryeministrit Edi Rama në Preshevë./Express/
Edlira Rukaj