Guvernatorja e Sërbisë alamet pagë mujore
10:00 | 07 Prill 2015

Guvernatorja e Bankës Popullore të Sërbisë Jorgovanka Tabakoviq në janar të këtij viti pagën mujore e kishte 579 mijë e 139 dinarë dhe sipas të përditshmes Blic, pagat e gjithë anëtarëve të këshilli janë rriturë nga 153 mijë e 64 dinarë në janar, në 203 mijë e 552 dinarë në shkurt të këtij viti, si dhe rritja tjetër është e kryetarit të këshillit nga 191 mijë e 330 në 254 mijë e 440 dinarë. Jorgovanka-Tabakovic Përderisa Qeveria e Sërbisë zvogëlon pagat në sektorin publik dhe kursen edhe tek penzionerët, në Bankën Popullore të Sërbisë paga mesatare është më e lartë, prej 83 mijë dinarë, të ardhurat rriten. Sipas të dhënave nga informatori për punë nga institucion shtetërorë, paga e kryetarit dhe anëtarëve të këshillit në shkurt të këtij viti janë rritur për nga 50 mijë në 63 mijë dinarë në krahasim të muajin janar të vitit 2015. Në këtë dokument nuk egzistojnë të dhëna në ngritjet evendtuale të bashkëpuntorëve të tjerë të guvernerëve, mirëpo shpjegohet se paga mesatare në përhgjithësi është 2.344 e të punësuarve në Bnkën Popullore të Sërbisë dhe prapër janë rriturë me 83.024 dinarë në janar të këtij viti në 83.308 dinarë në muajin shkurt. Në pyetjen se prej nga rritje në këshill, nga banka qendrore kemi marrë përafërsishtë këtë përgjigjë të përgjithshme. Baza për llogaritjen e fitimeve dhe të ardhurat e funksionarëve për llogarinë mujore të ardhurat mesatare në Bankën Populore të Serbisë janë nga muaji i kaluar. Luhatja e atë ardhurave të funksionerëve si pasojë e rritjeve të ndryshme për pagën mesatare e cila mvaret nga pagesa e përfitimit, ushqimit të ngroht, pushimit mjekësor, puna e natës, puna në teren ishte ajo e gjitha që na thanë në Bankën Populore të Serbisë, shkruan Blic. Paga mesatare në bankën popullore të Sëbisë është gati dyfish më e lartë se paga mesatare në vend, ndërsa për 2.2 herë kalon paga mesatare të puntorëve të arsimit. Në shkurt të këtij viti në bankën qendrore kanë përfituar 83 mijë e 308 dinarë mesatarisht. Paga mesatare në vend në të njëjtën kohë ishte 42 mijë e 749 dinarë, ndërsa mësuesit kanë përfituar nga 38.000 mijë dinarë. Paga mesatare në BPS është më e lartë për një të tretën e pagës mesatare në ndërmarrjet publike./BujanociNet/
Edlira Rukaj