Gruevski drejtë dorëheqjes
10:02 | 30 Maj 2015

Kryeministri maqedonas Nikolla Gruevski mund të japë dorëheqje për t’i hapur rrugë zgjidhjes së krizës në vend.
auto_a290-650x3581432997970
Në vend të tij mund të zgjidhjet Ministri aktual i Shëndetësisë, Nikolla Todorov, nga radhët e partisë në pushtet VMRO-DPMNE. Për një skenar të tillë po qarkullon në mediat maqedonase, të cilat u referohen burimeve diplomatike. Qeveria e re do të jetë kalimtare dhe jo teknike apo e shpëtimit kombëtar. Pjesë e qeverisë së re do të jetë edhe LSDM në opozitë, e cila mund të marrë disa ministri, që do të përcaktohen nga negociatat mes palëve. Sipas mediave maqedonase, Nikolla Gruevski do të vijojë të drejtojë VMRO-DPMNE-në deri në zgjedhjet e reja, që mund të zhvillohen brenda 6 muajve.
Aurela Hoxha
S