Gjermania vazhdon kontrollet në kufirin austriak edhe për 6 muaj
15:35 | 12 Tetor 2018

Gjermania e koordinoi këtë vendim me Austrinë, Danimarkën, Suedinë dhe Norvegjinë, tha një zëdhënëse e ministrisë.

Qeveria daneze dha një njoftim të ngjashëm të premten, duke përmendur kërcënimin nga terrorizmi.

Gjermania dhe vendet e tjera që bëjnë pjesë në zonën e lëvizjes së lirë të BE-së, të njohur si Schengen, kanë vendosur kontrolle emergjente të kufijve më 2015, pasi mbi një milion refugjatë dhe migrantë, kryesisht nga Lindja e Mesme, kanë hyrë në Evropë.

“Synojmë që t’i kthehemi udhëtimit pa pasaporta brenda BE-së, por kushtet për këtë nuk ekzistojnë. Shumë migrantë vazhdojnë të hyjnë në vendin tonë në mënyrë të paligjshme”, tha zëdhënësja e Ministrisë së Brendshme të Gjermanisë.

Opinioni në Gjermani është thellësisht i ndarë për çështjen e migrantëve.

Rina Balaj