Gjermania ka nevojë për 500 mijë emigrantë në vit
09:59 | 28 Mars 2015

Gjermania ka nevojë në dekadat e ardhshme çdo vit një mesatare prej më shumë se gjysmë milioni emigrantësh nëse arrin të mbajë numrin e fuqisë punëtore dhe sistemin e saj social të qëndrueshëm deri më 2050. Ky është rezultati i një studimi të kryer nga Fondacioni Bertelsmann. Germany Studiuesit gjithashtu paralajmërojnë që Gjermania të mos mbështetet vetëm nga emigrantët e Bashkimit Evropian. Në vitet e fundit, numri i të ardhurve nga Evropa Jugore dhe Lindore ishte rritur ndjeshëm. Fluksi nga Bashkimi Evropian së shpejti do të zbehet. “Gjermania nuk duhet të mbështetet nga emigracioni i lartë nga BE-ja”, tha Jörg DRAGER nga Fondacioni Bertelsmann. Vitin e kaluar 470.000 njerëz erdhën më shumë në Gjermani. Një migrim neto i kësaj shkalle pritet, sipas studiuesve, të mjaftojë në dhjetë vjetët e ardhshëm në mënyrë që të mbajë konstant numrin e fuqisë punëtore në vend. Pas 2026, megjithatë, një migrim neto prej 600 mijë njerëz në vit do të jetë i nevojshme për të ruajtur nivelin e fuqisë punëtore./albinfo.ch/  
Aurela Hoxha