Gjendja e veshëve tregon këto sëmundje
14:51 | 25 Nentor 2017

Dylli është substancë që në mënyrë natyrale gjendet në brendi të veshit dhe e mbron atë nga bakteret dhe organizmat tjerë që mund ta dëmtojnë këtë zonë delikate. Me ndihmën e shkopit me pambuk në vesh mund të konfirmoni ngjyrën e dyllit tuaj. Dylli gri Në rast e se dylli në vesh ka ngjyrën gri dhe nuk ka simptoma tjera, atëherë nuk keni nevojë për brengosje. Ajo çfarë shihni me siguri është pluhur, ndërsa ngjyra është e zakonshme për personat që jetojnë në qytet me ajër të ndotur. Shenja gjaku Nëse vëreni shenja gjaku në shkop, kjo mund të jetë shenjë se veshi juaj është infektuar, gjë e cila çon tek inflamacioni i veshit. Dylli i murrmë Nuanca e murrme e dyllit tregon se trupi po kalon një periudhë stresuese. Dylli i kuq Nëse shihni se keni dyllin e kuq, nuk keni vend për brengosje. Nëse veshi juaj kruhet dhe kjo kruajtje fillon të shtohet, atëherë duhet vizituar mjekun, pasi bëhet fjalë për infeksion nga kërpudha. Dylli i bardhë Dylli i bardhë tregon mungesë vitaminash dhe nutrientëve tjerë në organizëm. Erë e pakëndshme Kjo tregon infeksion në veshin e brendshëm. Përveç dyllit mund të dëgjoni edhe ndonjë zhurmë. Kjo është arsye opër të vizituar mjekun. Dylli i lëngshëm Kjo mund të jetë shenjë e ndonjë procesi inflamator dhe duhet vizituar specialistin. Dylli i thatë Dylli i thatë në vesh tregon se keni mungesë yndyrash në organizëm.
Aurela Hoxha
S