Gjendja e Benetit nga Konçuli i plagosur në Mynih është duke u përmisuar

0

Benet Adili

Në një sulmë terrorist më 22 korrik të këtij viti në McDonalds dhe një market afër McDonaldsit ku mbetën të vrarë 9 përsona në mesin e tyre 3 Shqiptarë dhe shum të tjerë të plagosur në mesin e tyre edhe 13 vjeçari nga Konçuli i cili jeton atje me familje Benet Adili.

Benet Adili 13 vjeçar nga Konçuli, i plagosur në veshkë dhe fytë gjendja e ti e cila është duke u përmisuar tani më ku ndodhet jasht rrezikut për jetën. Birgit Lauterbach, pronar i Farmacis “SANIPLUS” në OEZ ku babai i Benetit punon si shofer në këtë farmaci, ka thënë se “Ne duam të mbështesim Benetin, kështu që shërimi i tij po ecën me shpejtësi nga e mira, dhe për këtë arsye kamë nisur një apel për donacione, për shkak se shteti ynë po bën sipas mendimit tonë të tepruar për kryerësit shumë pak për viktimat. Nëse doni që një pjesë të kontribuojë me një shumë simbolike për faktin se shoqëria jonë mban së bashku në mënyrë të drejtpërdrejtë dhe vuajtjet e familjes të Benetit është disi më e vogël, ne do të vlerësojmë dhurimin tuaj “, deklaroi në emër të ekipit të tyre Birgit Lauterbach. Familja Lauterbach ka hapur një llogari për dhurimin e donacioneve për këtë qëllim, mbajtësi i llogarisë: SANIPLUS Farmacitë Lauterbach, numrin e llogarisë: DE93 70020270 0015760482 ,: Donation Benet.

Përveç kësaj, një ju mund të kontriboni edhe nga interneti në faqen www.leetchi.com/c/benet “Ne kemi përjetuar tashmë një mbështetje për Benetin këtu, dhe këto transferohen menjëherë babait të Benetit, që ka derdhur lotët e emocionit dhe mirënjohje”, shpjegon Birgit Lauterbach i prekur thellë nga kjo ngjarje. S`mund të prish askush të bëjë vepër të tmerrshme, por për të treguar solidaritet me viktimat dhe në këtë mënyrë të bëjë të ardhmen për ata që preken pak më e lehtë./hw/BujanociNet/

----- -------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »