Franca punëson korba për pastrim të parqeve
09:00 | 12 Gusht 2018

Rojet në parkun e “Puy du Fou” në perëndim të vendit janë mësuar të mbledhin mbetjet e cigareve dhe copa të tjera të mbeturinave, por për t’iu ndihmuar  më në detaje janë ‘punësuar’ korba të cilët i largojnë mbeturinat, transmeton klankosova.tv

Nicolas de Villiers, kreu i parkut, i tha agjencisë së lajmeve AFP se nuk ishte vetëm për të mbajtur zonën e pastër.

“Qëllimi nuk është thjesht të qartësohet, sepse vizitorët janë përgjithësisht të kujdesshëm për t’i mbajtur gjërat të pastra”, tha kreu i parkut “Puy du Fou”.

Ai shtoi se korbat, janë veçanërisht inteligjent dhe pëlqejnë të komunikojnë me njerëzit dhe të krijojnë një marrëdhënie nëpërmjet lojës.

Ndër tjerash parku ka për qëllim të tregojë se vetë natyra mund të ju mësojë të kujdesemi për mjedisin.

Vildane Zeneli