“Fiqa” në aksion për të fikur zjarret në Kroaci
14:17 | 21 Korrik 2017

Kroacia po përballet me zjarre të mëdha dhe zjarrfikës, vullnetarë e tifozë të shumtë po luftojnë me flakët pandërprerë.

Për të mos mjaftuar të gjithë ata, kësaj “armate” i është bashkëngjitur edhe një “muskul” i vërtetë – një “Fiqë”. Fotografia e “Fiqës” mes tymit të flakëve është poshtuar në Twitter me komentin: “Korrik 2017. Mbajeni në mend këtë foto. I thotë të gjitha”, transmeton Koha. Sipas portalit kroat “N1”, shoqëria vullnetare e zjarrfikësve në Kuçiq, një fshat në brendësi të Omishit, themeluar qysh më 1987, posedon ende automjete të prodhimit “Zastava”, e që janë njohur në rajonin tonë me emrin “Fiqë”. Sipas tyre, pajisjet e vjetërsuara dhe inventari nga mesi i viteve ’50 të shekullit të kaluar nuk i pengon zjarrfikësit që me sukses të kryejnë punën e tyre.

Atalanta Kërçyku