Fillon realizimi i projektit “Zgjedhja ime”

0

Shoqata e grave afariste të Bujancit, në bashkëpunim me komunën e Bujanocit filloi sot puntorin e parë me temen “Zgjedhja ime” në kuadër të projektit “Fuqizimi i grave të Bujanocit dhe Preshevës për tu marr me ndërrmarsi dhe cooperative” Pjesmarës në punëtorin e parë ishin 15 gra dërsa numri i përgjithshëm që është përzgjedhur nëpërmjet konkursit është 60.

PO3

Projekti është i ndar në katër punëtori që do të mbahen 4 ditët e ardhshme në qyetin e Bujanocit dhe Preshevës. Qëllimi i këtijë projekti është trajnimi grave për të përzgjedhur profesionet e tyre në të ardhmë, theksoi kryetarja e Shoqatës së Grave Afariste në Komunën e Bujanocit Fazile Azemovic. “Qëllimi i këtijë projekti është që gratë të përfitojnë njohuri rreth ndërmarrësisë dhe kooperativës, si mundësi punësimi, që të mësojnë mundësitë e përkrahjes dhe financimit për zhvillimin e biznesit vetanakë, të njoftohen me përvojat e grave të suksesshme afariste” ka thënë Azemoviç dhe ka shtuar se, “Janë përzgjedhur 60 gra në projektin e përgjithshëm, ndërsa në punëtorin e parë pjesëmarrëse jan 15 gra. Konkursi ka qenë i hapur 20 ditë dhe ka qenë një numër mjaft i madhë të interesuarve. PO 1Pjesëmarrëset më të susksesshme të trajnimit, pas seleksionimit të duhur, do të mund të përfitojnë mjete në formë të pajisjeve për fillimin e biznesit vetanak” Për të përshëndetur projektin e filluar, i pranishëm ishte dhe kryetari i komunës së Bujanocit Nagip Arifi, ku përshendeti grat për guximin që kan marr që të aftësohen, që në të ardhmën të bëhën afaristë në komunë e Bujanocit. PO 2Të pranishëm ishin edhe Sarita Bradash dhe Nikolla Ristivojeviç profesionist nga agjensioni PSIHR nga Beogradi, të cillit i njoftuan grat për formon dhe mënyrën më të mirë për të arritur deri tek një biznet i suksesshëm. Ky projet financohet nga Unioni Europian, Qeveria e Zvicrrës dhe Qeveria e Republikës së Serbisë, përmes programit PROGRESI Europian./BujanociNet/

----- -------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »