Fillojn pregaditjet për asfaltimin e rrugës Muhoc – Zarbic (Foto&Video)

0

20160826_133923

Sot të gjithë ftyrat e Malsorve të Bujanocit ishin të buzqeshura pasi që po shihenin makinerit e rënda të cilët filluan punimet për pregaditjen e asfaltimit të rrugës Muhoc-Zarbic ku për këtë rrugë edhe vet malsorët kan participuar në të holla.

Kryetari i Komunës së Bujanocit Shaip Kamberi, Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar Jonuz Musliu dhe Drejtori i Ndërrmarrjes për ndërtim Naim Rexhepi, Deputeti Popullor Fatmir Hasani, Hoxha i Zarbicës Mefail Ramadani, ish dhemeluesi i organizatës Vatra z. Sejdulla Kadriu, kryesuesi i Fondit Humanitar per Malesi te bujanocit Mefail Liman. Sot vëzhguan nga afër punimet e para të rrugës e cila lidhë Malsin e Bujanocit.

Kryetari i Komunës së Bujanocit, z.Shaip Kamberi para të pranishëve tha se “Një ëndërr 45/50 vjeçare, sot ka filluar të bëhet realitet, ka pas angazhime të shumta në gjith këto decenje për këtë rrug, ka pasur njerëz të vullnetit të mir të cilët kan dhënë kontributin e vet qoft me para qoft me punën e vetë ditore. Dhe zoti i shpërblen të gjith ata Sot kjo që po niset është një vepër monumentale për malsin e Bujanocit, është mjaft një pjes e madhe e bugjetit që këtë vit dhe vitin tjetër do të orjentohet në këtë rrugë unë shpresoj që ishallaha na shpërblehet rregullimi i ksaj rruge, edhe me kthimin e njerëzve dhe me kthimin e jetës në kët pjes të malsis së Bujanocit.

Ndërsa edhe kryetari i Këshillit kombëtar Shqiptar z.Jonuz Musliu u prononcua para të pranishëve duke treguar sakrificen e kësaj rruge për banorët e Malsis së Bujanocit duke dëshiruar që një dit malësin e Bujanocit ta shohë të banushme sikur në vitet e 1970/1980 kur Malsia e Bujanocit ishte e banueshme me njerëz dhe ekonomikisht e fuqishme, duke treguar sakrificat e popullatës së malsis së Bujanocit por edhe sakrificat e dëshmorëve të cilët sakrifikuan jetën për mbrojtëjen e Malsis së Bujanocit po edhe të tër teritorit të Luginës së Preshevës.

Gjithashtu para të pranishëmeve u paraqiten edhe Drejtuesit e fondit Humanitar për malsin e Bujanocit por edhe Hoxha i fshatit Zarbic../BujanociNet/

Intervista e Hoxhës së Zarbicës Mefail Ramadani dhe Kryetarit të Komunës së Bujanocit z. Shaip Kamberi

Intervista e Kryetarit të Këshillit Kombëtar Shqiptar z. Jonuz Musliu

 

 

20160826_124724 20160826_124726 20160826_124727 20160826_124735 20160826_124824 20160826_125808 20160826_124838 20160826_124826 20160826_125801 20160826_133543 20160826_133545 20160826_133546 20160826_133643 20160826_133816 20160826_133754 20160826_133752 20160826_133653 20160826_133818 20160826_133922 20160826_133923 20160826_134154

20160826_134703 20160826_135202 20160826_135204 20160826_135205 20160826_135207 20160826_135301 20160826_135302 20160826_135304 20160826_135305 20160826_135306 20160826_135307 20160826_135309 20160826_135548 20160826_135550 20160826_135659 20160826_135700 20160826_135825 20160826_135831 20160826_135833 20160826_140220 20160826_140605 20160826_140607 20160826_141602 20160826_141655 20160826_141657 20160826_141659 20160826_141701 20160826_141703

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »