Fejzullahu: Ne nuk jemi terroristë, lufta e Sirisë nuk na takon neve, ne kemi hallin se si të mbijetojmë
10:02 | 11 Qershor 2015

ALO.RS: Ulvi Fejzullahu, Alban Aliu dhe Xhafer Ibrahimi e kanë nxitur Faton Jusufin që të shkojë në Siri Foto XH Gazeta serbe ALO e cila ka edhe web-faqen e vet “alo.rs” në numrin e sotëm ka shkruar një shkrim lidhur me personat nga Sërbia të cilët janë të involvuar në luftën e Siris. Sipas kësaj gazete e cila i referohet shërbimeve sekrete sërbe, nga Sërbia janë gjithsej 18 pjestarë të identifikuar të cilët u janë bashkangjitur forcave kryengitëse në Siri. Sipas po të njetës gazetë, të gjithë këta persona shumica e të cilëve është nga komunat popullata e të cilave është shumicë e konfesionit islam, paraqesin rrezik të madh për sigurinë e Sërbisë dhe qytetarët e sajë. Në mesin e emrave të përmendur janë edhe 4 emra të shqiptarëve ndër të cilët edhe emri i imamit të xhamis së Buajnocit Ulvi Fejzullahut, i cili sipas kësaj gazete ka urdhëruar një person që ti bashkangjitet forcave kryengritëse në Siri. Mes tjerash në këtë shkrim thuhet: "Faton jusufi 29 vjeçar nga Vranja nën ndikimin e Xhafer Ibrahimit dhe Alban Aliut, dhe me urdhër të Ulvi Fejzullahut iu është bashkangjitur forcave kryengritëse në Siri" lidhur më ketë imami i xhamis së Bujanocit Ulfi Fejzullahu ka reaguar ashpër duke i konsideruar këtë të dhënë të pavërteta dhe një nxitje për destabilizim të vendit e veçmas për ta njollosur fen islame. Ulvi Fejzullahu REAGIMI: Stop skenareve ndaj Luginës se Preshevës Që nga rasti i Kumanovës mediat serbe nuk pushuan së shkruari artikuj për një eskalim të mundshëm të gjendjes edhe në Luginën e Preshevës. Nuk munguan as vizitat dhe frikësimi i popullatës nga politikanë të ndryshëm, as deklaratat e zyrtarëve të lartë serb se në Preshevë dhe Bujanoc po pregaditet ndonjë sulm terrorist i ngjashëm me atë të Kumanovës. Edhe shteti i Kosovës paralajmroi se Serbia po përgatit skenar në Luginën e Preshevës. Ndër analistë dhe politikan që veprojnë në Luginë të Preshevës ishin Shaip Kamberi dhe Belgzim Kamberi ata që tërhoqën vërejtjen se mediat serbe po i paraprijnë me lajme të fabrikuara një aksioni spektakular në Luginë të Preshevës. Edhe Shesheli tha se është i informuar që me 28 qershor pushteti po përgatit sulme terroriste në Beograd që më pasë të intervenojë në Novi Pazar edhe më pasë në Luginën e Preshevës. Gjithë këto propaganda të bëjnë të ngushtë dhe të pasigurtë jetën e qytetarevë në Luginën e Preshevës, dhe ky është një presion psikologjik për të lëshuar shtëpitë dhe për tu shpërngulur sa më shumë të rinjë. Së fundmi pash edhe emrin tim në një “gazete” serbe kinse me urdhër tim kanë shkuar luftëtarë në Siri, dhe se Serbisë po ju kanoset rreziku nga terroristët islamik. Më duhet me indinjatë ta demantoj këtë dezinformatë të rrezikshme, sepse personalisht kam qenë një ndër zërat më kritikë për Luftën në Siri, ajo luftë nuk na takon neve. Dhe realisht ashtu është, neve nuk na takon që të përfshihemi në ato luftëra, sepse ajo është luftë e huaj dhe ne kemi hallin se si të mbijetojmë. Muslimani i vertetë është paqësorë. Nesë dikush ka shkuar në ato luftëra nga trevat shqiptare, ata nuk duhet të jënë shkaku që Serbia të përfitojë poena politik para faktorit ndërkombëtarë me ndonjë skenar të mundshëm ndaj muslimanëve të pafajshëm në këto treva. Kurse ndaj gazetave ku kanë njollosur emrin tim do të bëjë kallëzim penal. Kërkojm mbrojtje nga Allahu, pastaj kërkojmë mbrojtjen e faktorit ndërkombëtarë dhe të faktorëve politikë në Shqipëri dhe Kosovë, që të mos biem pre e ndonjë skenari ashtu siq ranë pre e ashtuquajtura “grupa e Gjilanit”, ku me ta padrejtësisht u bë spektakël dhe u torturuan për 5 vite rradhazi e në fund u liruan si të pafajshëm. Nuk mundet të jetë terrorist një person vetëm pse shkon në xhami dhe mbanë mjekërr, e as një grua terroriste vetëm që mbanë shami. Mostolerimi fetar ndaj shqiptarëve të këtij rajoni është një faktor që e bënë Luginën e Preshevës si popullata më e shtypur ekonomikisht dhe moralisht në të gjithë ballkanin. Me rrespekt Ulvi Fejzullahu imam i xhamisë në Bujanoc 11.06.2015 Sipas këtij shkrimi, baza kryesore e rekrutimit të xhihadistëve në Sërbi është xhemati “Furkan” në Novi Pazar. Sipas kësaj gazete, përveç 18 teroristëve për të cilët dihet se janë duke luftuar në Siri, organet shtetërore sërbe me kujdes të vaçant janë duke i përcjellur edhe rreth 1000 pjestarë të kryengritjes ekstremiste të cilët aktualisht gjenden në Sërbi. Sipas ALO, e cila vazhdimisht I referohet shërbimeve sekrete, shumica e e ekstremistëve radikal janë në pjesën e Novi Pazarit dhe Tutinit, por një numer I konsiderueshëm I tyre jeton në Beograd dhe në Novi Sad. Për shkak të paralajmërimeve të sulmeve teroriste në ditët rreth festës krishtere së Vidovdanit më 28 qershor, shërbimet serbe të sigurimit kanë ngritur masa të veçanta të gadishmërisë me qëllim që ta parandalojnë çdo incident të mundshëm./BujanociNet/ Shkrimi original në gjuhën serbe: STROGO POVERLJIVO SPISAK SVIH TERORISTA IZ SRBIJE KOJI SE BORE U REDOVIMA ISIS-A Oni nam prete iz Sirije Srpske bezbednosne službe locirale su ukupno 18 naših državljana koji se trenutno bore na strani Islamske države u Siriji i Iraku! Svi oni predstavljaju veoma opasnu bezbednosnu pretnju po Srbiju i njene građane, a „Alo!“ ekskluzivno otkriva njihove identitete. Ono što je zajedničko za većinu je da su bili aktivni u džematu „Furkan“ u Novom Pazaru.   Spisak svih terorista iz Srbije koji se bore u redovima ISIS-a Jedan od glavnih komandanata terorističke organizacije koja je video-snimkom zapretila ubijanjem, trovanjem i postavljanjem ekspoloziva ispod kuća i automobila u Srbiji je Abit Podbićanin (36) iz Velike Župe kod Prijepolja. Podbićanin je verski vođa jedinice ISIS-a „Džeiš Muhamed“ (slava Muhamedu) i u Siriji ratuje pod imenom Abu Selfijak el Bosni. Njegova jedinica stacionirana je na granici Sirije sa Turskom, u mestu Tel Abjad. On je u Siriju otišao u septembru 2013. godine preko Egipta i Turske. Prema saznanjima našeg lista, Podbićanin je srpskim bezbednosnim organima poznat od 2000, kada je bio „običan“ pripadnik vehabijskog pokreta. Boravio je u Novom Pazaru, gde je učio medresu „Gazi Isa-beg“, da bi ga nakon toga Mešihat islamske zajedinice iz Novog Pazara poslao u Kairo, gde je godinu dana proveo na islamskim studijama. Podbićanin je fakultet napustio posle godinu dana, da bi potom bio postavljen na mesto imama u svom selu. Glavna baza za regrutovanje džihadista u Srbiji je džemat „Furkan“ u Novom Pazaru | Foto: Tanjug Prema podacima bezbednosnih službi, on je već tada bio pod uticajem prethodnog imama Adema Demirovića, koji je u to vreme boravio u Beču i pod čijim uticajem je širen vehabizam na prostoru Sandžaka. Srbiju je napustio krajem oktobra 2012. godine, kada je otišao u Egipat. Početkom novembra 2013, iz Egipta je, preko Turske, sa suprugom Nevresom Plojović i decom otišao u Siriju. Od 2009. do 2012. bio je na čelu udruženja „Islamska omladina Sandžaka - Furkan“. Spekuliše se da je poginuo pre četiri meseca, ali za to ne postoji potvrda. Abidova supruga Nervesa Plojović (30) salafizam je prihvatila tokom boravka u Zagrebu, gde je živela s roditeljima i bratom Seadom. Bila je veoma aktivna u ženskom džematu „Furkan“ u Novom Pazaru. Rejhan Plojović (29) iz Novog Pazara u Siriju je otišao 19. 11. 2013. sa suprugom Eminom Plojović (28) i dvoje dece. Blizak je saradnik Abida Podbićanina. Supruga mu je angažovana kao medicinska sestra u ISIS-u. Bila je aktivna u džematu „Furkan“. Goran Pavlović (49) iz Beograda, zvani Abdulah, u istoj je jedinici sa Plojovićem i Podbićaninom. Poreklom je Srbin pravoslavac, promenio je veru i odselio se prvo u Bosnu sa suprugom Mirjanom (47) i ćerkom Nevenom (23), a iz BiH su otišli da ratuju u Siriji. Faton Jusufi (29) iz Vranja, pod uticajem Džafera Ibraimija i Albana Alilija, a po nalogu Ulvija Fejzulahua priključio se pobunjeničkim snagama u Siriji. Eldan Emrić (34), zvani Hamza, iz Novog Pazara, bio je takođe veaoma aktivan u džematu „Furkan“, a Srbiju je napustio krajem 2012. Učestvuje u organizaciji transfera džihadista sa Balkana u Siriju. Snajperista je u jedinici koju predvodi izvesni Ebu Bejda. Koristi borbeno ime Hakan. Tefik Mujović (35), zvani Abdulah, rodom je iz Tutina. Bio je angažovan na širenju radikalnog islama u svim državama u regionu. Vehabijske ideje prihvatio je u Jemenu, gde je završio teološki fakultet. Koristi borbeno ime Ebu Talha Jemenac, a osim što ratuje u Siriji, organizuje i transfer džihadista preko Turske u tu zemlju. Sa sobom je odveo i suprugu Selmu Hadžić (33). Asmir Avdulović (26), zvani Zeid, iz Novog Pazara, u Siriji se bori od novembra 2013. Pripadnik je takozvane Balkanske jedinice. I za njega se spekulisalo da je poginuo, ali bez dokaza. Samir Šaćiri (29) iz Smedereva do odlaska u Siriju bio je na privremenom radu u Švajcarskoj. Organizator je vrbovanja džihadista u Beogradu. U Siriju je odveo i Veljija Mehmetija (26) iz Beograda i Mevljudina Kopiljija (27) iz Zemun polja. Aldin Galjević (25) iz Novog Pazara u Siriji se bori u jedinici čiji je komandant izvesni Nusret Imamović iz BiH. Bliska je veza Asmira Biševca, jednog od naijistaknutijih pripadnika džemata „Furkan“. Pre odlaska u Siriju, dugo je boravio u Turskoj. Lejla Brahović (19) iz Novog Pazara u Tursku je otputovala preko Beograda 18. 12. 2014. godine. Sa Aerodroma „Ataturk“ u Istanbulu transportovana je u Siriju, gde se bori u takkozvanom Balkanskom džematu. Bila je učenica završnog razreda medrese „Gazi Isa-beg” Mešihata Islamske zajednice u Srbiji. Navodno je prisustvovala i predavanjima u ženskom džematu „Furkan“. Alma Smailović (25) iz Novog Pazara u Siriju je otputovala u avgustu 2014. sa svoje dvoje dece. Napustila je supruga Jasmina i udala se za Ramu Grahovića, poreklom iz BiH, koga je upoznala preko interneta, a koji je zajedno s njom u Siriju otišao iz Austrije. U Srbiji živi oko 1.000 „spavača” Osim 18 terorista za koje se zna da se bore u Siriji, srpske vlasti pomno prate još oko 1.000 pripadnika ekstremističkog pokreta koji se trenutno nalaze u Srbiji. Najviše radikalnih islamista je na području Novog Pazara i Tutina, ali priličan broj njih živi i u Beogradu i Novom Sadu. Zbog najavljenih terorističkih napada za dane oko Vidovdana, 28. juna, srpske bezbednosne službe su podigle posebne mere gotovosti kako bi predupredile svaki mogući incident. Linku I shkrimit: http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/oni-nam-prete-iz-sirije/101357
Edlira Rukaj