Për t’i ruajtur bletët, BE do të ndalojë përdorimin e pesticideve

0

Bashkimi Evropian planifikon të ndihmojë në shpëtimin e bletëve duke ndaluar pesticidet më të përdorura në botë.

Tani ekziston një ndalim që daton në 2013 duke kufizuar përdorimin e pesticideve të tjera të dëmshme, por vendet anëtare votuan për të zgjeruar ato kufizime.

Ndalimi i ri do të zbatohet deri në fund të vitit 2018, raporton The Guardian . Votimi i së premtes erdhi pas një raporti të madh nga BE, i cili u botua në shkurt, që deklaroi se të dy bletët, e mjaltit dhe bletët e egra janë vënë në rrezik të madh kur kimikatet përdoren në të korra. Vlerësimi, i cili përfshinte një studim prej 1,500 studimesh, zbuloi se tre neoniet që ishin pjesërisht të ndaluara lanë një shtresë toksike në të korrat dhe lanë bletët me mjaltë në “rrezik të lartë”.

----- ------- --------------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »