E pabesueshme: Lloji i ri i kërpudhave në formë njeriu
16:20 | 19 Mars 2019

Trupi, koka, këmbët dhe krahët e kërpudhave ngjajnë me ato të njerëzve, transmeton lajmi.net.

Zbulimi u bë nga Jonathan Revett dhe kërpudha tani është klasifikuar si një specie e re në botë.

Pavarësisht nga zbulimi i parë i tyre në vitin 2000, kërpudhat u cilësuan si një specie e kërpudhave ‘earthstar’ që është mbizotërues në Norfolk.

Duke qenë i interesuar për mikologjinë – studimin e kërpudhave – për më shumë se 40 vjet, z. Revett i dërgoi ato në Kew Gardens për testim, të cilat rezultuan të jenë specie të reja. /Lajmi.net/

Kejvina Kthella