Djepi i dijes për Malësin e Bujanocit shum shpejt do të presë edhe nxënsit e parë (Foto)
18:53 | 18 Nentor 2018
Dikur malësia e Bujanocit gumëllonte nga fëmijet e kësaj treve por gjat viteve të luftrave të fundit në këto treva, u larguan shum banorë nga këto treva, për të kërkuar një jetë më të mirë në qytetet e Kosovës dhe shtetet europiane.

Luftrat e fundit të zhvilluara në Luginë, sollën një braktisje masive të malësis së Bujanocit, e kësaj i gëzoheshin më së shumti ata të cilët nuk jau duan të mirën popullit Shqiptarë, ndërsa sot me ngritjen e kësaj shkolle populli Shqiptarë po e vulosë vendosmërin për të ripopullsuar edhe njëher malësin e Bujanocit me banor autokton. ndërsa ndërtimi i kësaj shkolle në fshatin Suharrën shpresohet se do të i rikthej jetën malësis së Bujanocit, ku për momentin thuhet se jan vetëm 4 nxënes të cilët pritet të rifillojn mësimin në këtë shkollë e cila po i ja shton hijeshin edhe Malësis së Bujanocit duke u stolisur edhe me flamur kombëtarë./Foto: Asllan Asllani/BujanociNet/

Alesia Bami