Dje, në Hotelin "Kristal" të Gjilanit u mbajt Akademi përkujtimore për Xhevat Ajvazin nga Bilaçi
14:59 | 03 Prill 2016
Xhevat Ajvazin, veprimtarin e njohur të çështjes kombëtare nga Bilaçi i Luginës së Preshevës. Ky manifestim është organizuar nga disa shokë të tij të burgut, si Sejdulla Kadriu, Basri Musmurati, Jonuz Musliu, Avdi Limoni, Reshat Avdiu, Berat Luzha, Emin Krasniqi dhe bashkveprimtarë tjerë. Gjithashtu, në shenjë përkujtimi ndaj jetës dhe veprës sē Xhevatit, këtu u bë edhe përurimi i librit të Hysen Këqikut me titull "Kosovë është deri te molla e kuqe". Pjesëmarrja ishte masovike, si nga Lugina e Preshevēs, por edhe nga Gjilani dhe rrethinat tjera shqiptare./BujanociNet/

Kristin Prengaj