Ditë e madhe për shqiptarët: Sot filloi zyrtarisht mësimi i gjuhës shqipe nëpër shkollat fillore të Turqisë (Foto)
14:52 | 13 Dhjetor 2017
Sot filloi mesimi i gjuhes shqipe si lende zgjedhore neper shkollat fillore te Turqise. Per te dhene mesimin e pare (si misafir) ne İzmir i kam bere rreth 600 km.(kah gjiri eshte rreth 100 km. me larg ) dhe kam shkuar ne İzmir pasi e dhash mesimin e pare pa pushuar fare menjehere u nisa per ne Stamboll ku do t'i beje edhe 600 km. ne kthim. Por besoj se ia vlen ky mundim qe ta kam nderin ne kete dite te rendesishem ta jam i pari qe jape mesimin e pare te gjuhes se bukur shqipe. Njeriu nje pune kur e bene me deshirr nuk po ndieka lodhje. Kete sot e perjetova. Nje fjale thote "nuk tregohet por jetohet". Me kete rast dua ta falenderoj kryetarin e shoqates "Shoqata Kulturore Shqiptare ne Turgutlu" z. Mehmet Yenir (Petrovci) me kryesine per mbeshtetjen ne kete drejtim./BujanociNet/

Atalanta Kërçyku