Dita e eksodit, në Kukës përkujtohet mikpritja e 19 viteve më parë
15:04 | 16 Prill 2018

Mijëra shqiptarë kaluan kufirin edhe me Malin e Zi, ndërsa qindra mijëra ishin zhvendosur nga shtëpitë e tyre për të gjetur strehim në malet e Kosovës.

Kukësi ishte qyteti i parë që priti shqiptarët e Kosovës dhe sot si çdo vit kjo ditë kujtohet me aktivitete e ceremonisë “Eksod 99”.

Një grup shqiptarësh nga Mitrovica kanë marshuar simbolikisht në këtë ditë dhe po i afrohen pikës kufitare në Morinë.

Powered by WPeMatico

Kejvina Kthella