Demi zvarritet në rrugë pasi thyen të dyja këmbët gjatë festivalit në Spanjë
08:30 | 17 Tetor 2018

Pamjet janë regjistruar në fshatin Mejorada del Campo, pranë kryeqytetit spanjoll Madrid dhe është ndarë nga Partia Animalist kundër keqtrajtimit të kafshëve (PACMA).

Në video, një dem mund të shihet duke dalë nga kafazi i saj i transportit para se të përdoret për një ngjarje të demave në fshat.


Demi kërcen nga kafazi poshtë në rrugë, duke thyer këmbët nga ndikimi i betonit, sipas raporteve.

Kafsha pastaj mund të shihet duke përdorur gjunjët e saj të para për të tërheq veten nëpër tokë me këmbët e saj të pasme krejtësisht të thyera.

PACMA tani kanë raportuar incidentin tek autoritetet si një rast abuzimi me kafshët dhe u kanë kërkuar përdoruesve të mediave sociale të mbështesin një peticion për një ndryshim në ligjet për mbrojtjen e kafshëve në Spanjë.

Videoja ka marrë mbi 344,000 shikime në internet dhe përdoruesit e mediave sociale ishin të zemëruar me pamjet.

Është e paqartë nëse autoritetet po hetojnë rastin. Është gjithashtu e paqartë nëse dema është i gjallë tashmë ose jo.

Kejvina Kthella