Daut Demaku: Rusia dhe Turqia kanë eliminuar kokat e ndritura të popullit shqiptar
23:17 | 12 Janar 2019

Ai thotë se shqiptarët kanë qenë superfuqi me territor, por sipas tij ata që kanë dashur t’i grabisin tokat shqiptare, sidomos Rusia dhe Turqia, kanë eliminuar kokat e ndritura të këtij populli.

Demaku thotë se në politikë gjithmonë kemi pasur egoistët, ndërsa për edukimin e kombit shqiptar duhet të kujdeset akademia e shkencave.

“Shikoni akademinë serbe, çdo tre muaj dalin me platforma, porosi. Akademia jonë prej 20 vitesh po bën gjumë dimërorë”, tha ai në RTV Dukagjini.

Shkrimtari ka dhënë se populli duhet të edukohet dhe ky edukim duhet të fillojë para se të ngjizet fëmija.

“Shumësia nuk ka ndonjë rëndësi. India ka popullsi prej 1 miliardë banorësh, ndërsa Sllovenia ka vetëm 2 milion. Por kurrë India nuk mund të bëj shtet si Sllovenia apo Norvegjia”, tha ndër të tjera Daut Demaku.

Kejvina Kthella