Çokollata e zezë parandalon diabetin
14:48 | 05 Shtator 2017

Sipas një studimi të ri, çokollata mund të parandalojë diabetin. Një përbërës që gjendet në kokrrat e kakaos, i njohur si monomer epicatechin, zmadhon sekrecionin e insulinës nga disa qeliza specifike.

Ky përbërës redukton obezitetin dhe rrit aftësinë e kafshëve për t’u përballur me nivelet e larta të glukozës në gjak. Studimi është kryer momentalisht vetëm tek kafshët, por gjithsesi mbetet e dobishme. Çokollata të jetë e zezë dhe vetëm 100 gram. Flavonoidet në çokollatën e zezë ndihmojnë në neutralizimin e insulinës, kusht ky që pengon zhvillimin e diabetit të tipit 2. Konsumimi i 100 gram çokollatë të errët në ditë përshpejton metabolizmin e trupit nëpërmjet glukozës.

Vildane Zeneli