Çka po ndodh me koridorin 10?
09:58 | 25 Mars 2015

Ministria e ndërtimtarisë, komunikacionit dhe infrastrukturës ka bërë të ditur se është duke pritur një vendim të prerë dhe urgjent nga Qeveria e Serbisë sa i përket bashkimit të kompanive “Koridorit të Sërbisë“ dhe ndërmarrjes publike “Putevi Sërbije “ për realizimin e punëve në teren në koridorin 10 dhe ndërsa afati i fundit është deri më 1 prill. Koridor-102 Mendojmë që është patjetër të bëhet revizioni i punëve të Koridorit të Sërbisë duke marrë parasysh harxhimet e mëdha të projektimit, vonesave në realizimin e punëve të Koridorit, vonesave të realizmit infrastrukturor dhe problemeve të tjera që egzistojnë në këtë kompani thuhet në njoftim. Vendimi për bashkimin e kompanive “Koridori i sërbis” dhe “Putevi Srbije” është marrë nga Qeveria e Sërbisë në gusht të vitit 2014 me qëllim të realizimit më efikas të projekteve më të mëdha infrastrukturore dhe harxhimeve racionale. Më tej thuhet në njoftim se institucionet finansiare e ndërkombëtare kan qenë kyqe po ashtu edhe fondi monetar dnërkombëtar të cilat i kanë mbështetur këto masa duke konstatuar se bashkimi i dy kompanive do të sjell kursime më së paku 20%. Konkludojnë nga ministria në fjalë që ky vit është viti i ndërtimit sikurse Qeveria e Serbisë do të bëjë gjithqka që është e nvojshme që projektet që ekzistojnë të realizohen sa më parë. Vetëm pse nuk e kemi përfunduar koridorin 10 jemi në humbje nga 50 -70 milion euro në vit ka deklauar Zorana Mihajlloviq ministresha e ndërtimtarisë, komunikacionit dhe insfrastrukturës e cila tha se koridori 10 do të përfundoj deri në vitin 2016./BujanociNet/
Aurela Hoxha