Cili ishte boksieri më i mirë shqiptar në histori?
09:58 | 05 Mars 2015

Boksi ishte njëri prej sporteve që i solli më së shumti sukses sportit shqiptar. Ndër gjenerata, kanë dalë boksierë të shquar shqiptarë. Por, shtrohet pyetja: cili prej tyre ishte më i miri në histori?
Aziz Salihu kishte shkëlqyer në Olimpiadë, ndërsa Mehmet Bogujevci ishte i jashtëzakonshëm në karrierën e tij, njëjtë si Xhevdet Peci e Nazif Gashi, shkruan Zëri. 00_12_14255843991778727647Pas tyre, vjen një gjeneratë tjetër, që bëri dhe po bën bujë në diasporë. Luan Krasniqi iu afrua shumë titullit të kampionit të botës, por nuk ia arriti dot, ndërsa të njëjtën gjë e bëri edhe Haxhi Krasniqi, i cili më 21 mars mund të bëhet kampioni i parë botëror shqiptar. Edhe Nuri Seferi po arrin suksese të njëpasnjëshme. Prej tyre, cili mendoni se ishte boksieri më i mirë në historinë shqiptare? Edhe pse shumica prej tyre i kanë përfaqësuar shtetet tjera zyrtarisht, me zemër ata i kanë përfaqësuar Kosovën dhe Shqipërinë.
 
Françeska Jaçe
S