Çfarë po fshihet nën Piramidën e Gizës?

0

piramida

Për më shumë se 4,500 vite, piramidat e Egjiptit kanë mbajtur fshehur sekretet e tyre thellë në pasazhet e labirinteve dhe dhomëzave që qëndrojnë brenda strukturave prej guri.

Por pyetja nëse Piramida e Madhe e Gizës është duke fshehur tunele të pazbuluara më parë në muret e saj prej guri së shpejti pritet të marrë përgjigje.

Një grup i hulumtuesve të cilët kanë qenë duke përdorur pjesëza kozmike të njohura si moune për të skanuar Piramidën e Gizës thonë se presin që t’i përfundojnë punimet e tyre më vonë këtë muaj, transmeton Gazeta Express.

Ata janë duke i përdorur skanimet për të krijuar harta që zbulojnë strukturën e brendshme të piramidës së lartë 146m, dhe thonë se kjo do t’ju ndihmojë që t’i zbulojnë sekretet e lashta të cilat janë varrosur nën të.

Dr. Zahi Havass, arkeologu nga Egjipti që po e udhëheqë ekipin e arkeologëve, është duke punuar me hulumtues francez të cilët janë duke i kryer skanimet. Ai tha: “Skanimet po vazhdojnë, dhe nëse ato ia dalin të zbulojnë në nga tri dhomëzat që tashmë e dimë se ekzistojnë brenda, atëherë ne do të vazhdojmë skanimet edhe më tutje”.

Vitin e kaluar skanimet termike identifikuan një anomali të madhe në Piramidën e Gizës, piramida më e vjetër dhe më e madhe në botë. Skanimet patën identifikuar tre gurë të afërt në bazën e saj të cilët shfaqnin temperaturë më të lartë se të tjerët.

Ky zbulim çoi në teori se piramida mund të jetë duke fshehur diçka të lashtë brenda.

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com