Çfarë ndodhë me beben kur nëna qanë?
14:13 | 07 Prill 2017

Dihet se ushqimi që nëna konsumon ndikon te bebja, mirëpo a e dini se edhe emocionet tuaja ndikojnë te bebja në barkun tuaj?

Studimet e ndryshme tregojnë se kur nëna qan, kjo prek edhe frytin dhe i transmeton bebes emocione te njëjta. Ndërkaq, edhe më serioze bëhet kur nëna kalon faza të depresionit. Në raste të tilla, kjo ndikon në formimin e personalitetit të fëmijës, pasi bebja të lindë. Në rastet kur gruaja shtatzënë është në depresion, fëmija mund të lindë duke zhvilluar më pas një personalitet me pasiguri dhe të ndjeshëm. /GazetaShneta/.

Kristin Prengaj