Çfarë ndodh kur flini me grim
14:11 | 28 Shkurt 2017

Mos flini me tualet. Këtë këshillë bukurie e kemi dëgjuar pa pushim.

Në fund të fundit, se sa dëme mund të shkaktojë me të vërtetë? E pra, ajo rezulton se trupi juaj ka disa punë mjaft të rëndësishëm të mirëmbajtjes gjatë natës dhe nuk e duan një shtresë e grimit. Pra, nëse ju jeni në lëkurë të qartë dhe një çehre rinore, ju mund të dëshironi për të luftuar ata që kohë të mjaftueshme për të larë fytyrën tuaj para se të flini. “Gjumi është koha kur trupi mund të riparojë veten nga stresi i ditës”. Ndërsa ju gjumin, hormon i rritjes stimulon rinovimin e të gjitha organeve të trupit, duke përfshirë lëkurë. “[Hormon i rritjes] është i sekretuar në mënyrë ciklike gjatë gjithë ditës, por sekrecion pik është rreth një orë pas fillimit të ciklit të gjumit”. Gjatë kësaj kohe, hormon i rritjes shkon në punë riparimin e dëmeve në lëkurë që vjen nga dielli, ndotja, dhe radikalet e lira. Ndërsa gjumi në përbërjen tuaj nuk ndikon hormonet vetë, ajo ka ndërhyrë me atë që ata janë duke u përpjekur për të marrë bërë. Gjatë qarkullimit të qelizave epidermik, qeliza të reja të lëkurës janë shtyrë deri në sipërfaqe dhe qelizat e vjetra në sipërfaqe të fillojnë për të derdhur. (Në fakt, ne natyrisht derdhur rreth 50 milion qeliza të lëkurës në ditë.) “Shenja e parë e plakjes nuk është një rrudhë, kjo është një mungesë e ndriçim”. Madje edhe në netët kur tërësisht të larë fytyrën tuaj, duke e vendosur lëkurën tuaj të pastër mbi një jastëk ndotur do të zhbëjë të gjitha përpjekjet tuaj dhe të vënë lëkurën tuaj në kontakt me një ndërtimin e vajrave, kështu që ju do të duhet të hedh raste tuaj në lavatriçe të paktën një herë ose dy herë në javë. Pra kini kujdes kur tentoni të flini me tualetin e pahequr pasi kjo do të shkaktojë një dëmtim të lëkurës.
Aurela Hoxha