Browsing: Religjion

Allahu në Kur’an thotë: (( Me të vërtetë Allahu i don sadakadhënësit )). Jusuf 88 Dobitë e sadakasë janë të shumta, prej tyre: 1. Sadaka është derë prej derave të xhenetit 2. Sadaka është nga veprat më të vlefshme, kurse sadaka më e mirë është të ushqesh të varfërit. 3. Sadaka i bën hije pronarit të saj në ditën e kijametit , dhe e nxjerr atë nga zjarri i xhehenemit. 4. Sadaka e shuan hidhërimin e Zotit ndaj robit dhe nxehtësinë e varrit. 5. Sadaka është dhurata më e mirë që i dhurohet të vdekurit, dhe më e dobishmja për…

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Nuk është e rrallë të dëgjojmë për shumë shqiptarë të cilët kanë bërë emër dhe janë bërë referencë botërore në shumë sfera jetësorë. Rast ilustrues për atë se çfarë mund të arrijnë shqiptarët nëpër botë, është edhe rasti i Nasirudin Nuh Nexhati, i njohur si Shejh Albani, që konsiderohet si dijetari i shekullit të kaluar, në shkencën e hadithit, në fenë islame. Nasirudin Nuh Nexhati, apo siç njihet nga të gjithë si Shejh Albani (për shkak të origjinës së tij shqiptare), ka lindur në Shkodër, në vitin 1914, në një familje të varfër, por fetare. Babai i tij, Haxhi Nuhu,…

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Në këtë fundvit, paksa të acartë, ia mërsyem shtëpisë së hoxhë Rifat Jashari, në Zhegër të Gjilanit, ku gjetëm ngrohtësinë që ofrojnë shtëpitë e mëdha me nam. Aty, në një shtrat të dhomës së pritjes, prekëm mikpritjen tradicionale shqiptare të 100-vjeçarit, lapidarit të gjallë të shumë ngjarjeve me peshë të rrallë. Intervistoi: Gazmend Kajtazi Shtëpia e këtij prijësi shpirtëror, sot i ngjante një muzeu dhe një biblioteke të pasur, sepse brenda saj ishte një arkiv, ose histori e lashtë e mbushur me plot shkrime kaligrafike islame, por edhe me libra shqip. Edhepse, paksa lëngonte nga një lëndim i jashtëm, shpirtin…

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Medito (në fjalën e Allahut, Kur Hidri dhe Musau alejis-selam në një fshat kërkuan diçka për të ngrënë, kurse e gjithë fshati…): (فَأَبَوْا أَنْ يُضَيِّفُوهُمَا)“por ata nuk i pranuan mysafirë. ” Andaj, ti, mos u shqetëso nëse të harrojnë, ngase i tërë fshati nuk ia hapi dyert Musaut dhe Hidrit. Ti mos u shqetëso, kur njerëzit nuk ta dinë vlerën që e ke, kështu u injorua edhe pejgamberi i Allahut, Musau alejhis-selam. Përktheu: Hoxhë Ulvi Fejzullahu

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Allahu po betohet në kohën dhe kur Ai betohet në diçka, neve na jep mesazhin për rëndësinë e asaj gjëje. Nëse akoma nuk e ke llogaritur sa prej kohës tënde e ke shfrytëzuar në diçka që do të bëj dobi ditën kur do ta takosh Krijuesin e kohës, bëje tani. Pse vitet ecin, mos kujto se je në plus, përkundrazi kjo nënkupton se koha (vitet) yte po pakësohet. Tashmë kontoja e kohës po shënon rënie, shih produktivitetin e saj. Jo çdo gjë blihet me para, aq më pak koha, po edhe sikur të blihet, pyetja e ardhshme do të jetë:…

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Disa shkollovana “super t’meçëm”, nxënësit i largojnë nga shkolla, për arsye të paarsyeshme. A thua vallë a bash deri në këtë derexhe mediokre ka arrite “burrnia” intelektual-ateiste. Kjo flamë virusale ateiste, rrezik të shtrihet edhe nëpër shkollat tjera e gjetiu. Dorën në zemër, ka edhe ma keq! Ishalla, nuk i teket drejtorit të aeroportit të Prishtinës me dalë me një vendim; të gjithë me mjekra nëpër aeroport, për nderim të Adem Jasharit. Kurse, ai tjetri me dalë me vendim; të gjithë t’rrumë nëpër autostradë, për nderim të Ibrahim Rugovës. Çudi, disa “shqiptar” specialitet e kanë pështjellimin, komplikimin, ngatërrimin… Shkruan Hoxhë:…

Shpërndaje në rrjetet sociale.

O ti që asnjë sexhde nuk e ke bërë për Allahun, ke frikë Allahun e pendohu, pendohu para se të mbyllen dyert e pendimit, pendohu para se të vijë vdekja. O ti që asnjë sexhde nuk e ke bërë për Allahu, dyert e pendimit janë hapur gjatë ditës dhe natës, nxito e pendohu. Allahu shtrinë dorën e Tij natën për të falur mëkatarin e ditës dhe shtrinë dorën e Tij ditën për të falë mëkatarin e nates. Nxito dhe mos e humb këtë mirësi të madhe nga Zoti i botërave. Pendohu dhe dorëzoju Allahut tënd, do të jetosh i lumtur…

Shpërndaje në rrjetet sociale.
1 3 4 5
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »