Browsing: Religjion

Sa larg mund të shkojë injoranca e njeriut! Akoma ka të tillë që thonë “muslimanet (gratë) paguhen që të mbulohen”. Injoranca e tyre edhe çmimore ka fiksuar në kokat e tyre. Tregojnë se çmimet varojnë nga 300€ deri 500€ në muaj. Po a e dini sa lehtë është ta vërtetoni a paguhen a jo?! Ju duhet vetëm t’ua ofroni të njëjtin çmim për tu zbuluar dhe do e kuptoni të vërtetën nga reagimi i tyre. E nëse nuk pranojnë provoni edhe me 10fishin e çmimit që kinse po marrin. Nëse as këtë ofertë nuk e pranojnë, atëherë së paku ju…

Shpërndaje në rrjetet sociale.

34 Besimtarë nga Bujanoci nisen për në Haxh, të cilët pritet të vizitojnë vendet e shenjta në Mekë dhe Medine për të kryer ritualin e Haxhit. Besimtarët janë nisur para pak qasteve nga Këshilli i Bashkësis Islame ne Bujanoc duke ja mësyer aeroportit të Shkupit për në Stamboll, ku të nesërmen ne mesditë nga Stambolli do të udhëtojnë për në Xhideh, dhe më pas në Mekë. Besimtarët u përcollën nga kryesia e Këshillit ku si kryesues i haxhive do të jetë Kryetari i Këshillit z. Sulejman Fejzullahu. Kryetari i Këshillit S. Fejzullahu ju uroi besimtarëve haxh të pranuar dhe duke…

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Nëntë ditët para Kurban Bajramit dhe e dhjeta dita e Kurban Bajramit, janë ditët më të vlefshme të të gjithë vitit para Allahut të lartëmadhëruar. Këto dita fillojnë nga dita e nesërme më 23 gusht e mërkurë dhe deri në ditën e kurban Bajramit më 1 shtator ditë premte. Allahu i lartëmadhëruar është betuar në këto dita, që nënkupton vlerën e tyre të madhe, e që besimtarët musliman ti shfrytëzojnë dhe të mos dalin të humbur nga kjo vlerë e madhe. Allahu në Kuran thotë: “ Betohem për muzgun e agimit, dhe për dhjetë netët ( e para të muajit…

Shpërndaje në rrjetet sociale.

NJOFTIM KBI-Bujanoc njofton Haxhilerët se nisja për në vendet e shenjta do të bëhet ditën e Mërkur me datë 23.08.2017, Lusim Haxhilerët që në ora 15:00 të lajmrohën para KBI-Bujanoc, prej ku do të bëhet edhe nisja. Lisim ALL-LLAHUN fuqiplotë të i japë shëndet dhe të kthehen me Haxhë të pranuar./BujanociNet/

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Në këto temperatura shumë të nxehta, shumë njerëz po kërkojnë nga ne që të organizojmë lutje masovike apo diçka tjetër që Zoti të na kalon këto temperatura të mëdha. Për të organizuar lutje apo diçka të tillë që ka paraparë legjislatura Islame, është nëse nga temperaturat e larta fillon të ndihet mungesa e madhe e ujit të pijshëm, por edhe mungesa e ujit për kafshët dhe bimët, dhe jo pse është nxehtë i madh dhe ne spo mund ti përballojmë !! Ajo që po e përjetojmë dhe po na duket se është jashtë normave, mendoj se ende nuk jemi në…

Shpërndaje në rrjetet sociale.

TË NDERUAR: Për mysafirët tuaj ju bëni përgatitjen më të mirë të ushqimit, dhe kjo është nderë dhe traditë që duhet bërë çdo dasmorë. Ajo që është mirë ta bëni dhe të ju llogaritet mirësi dhe shpërblim është që: Ushqimin e mbetur, e i cili është me bollëk dhe me kualitet, ta shpërndani nëpër familje që kanë nevojë, në vend se të hudhet në bërdhog (mbeturina). Bëjeni këtë në emër të SADAKASË me nijet që Zoti të ju ruan juve dhe çiftin bashkëshortorë apo fëminë e synetisë. Këtë bëjeni vetë ju, ose ne mund të ju ndihmojmë përmes aktivistëve të…

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Nata e Kadrit është dhurata më e madhe që Allahu i ka dhënë muslimanëve. ” Lejletur Kadr – nata e Kadrit -, dmth ‘ nata e vlerësuar ose e vlerave’, nga verat e mëdha që përmban kjo natë për muslimanët. Allahu për të vërtetuar vlerën e kësaj nate, ka zbritur një sure në Kur’an me këtë emër, ku ka sqaruar në të vlerën dhe somethënien e kësaj nate. Nata e Kadrit vlerën e saj e mori, pasi që në këtë natë Kur’ani kishte zbritur në qiellën e kësaj bote, ku më pas për të Zbritur në tokë te Muhamedi a.s.…

Shpërndaje në rrjetet sociale.

DITA E 17 E RAMAZANIT KUJTON LUFTËN E BEDRIT Luftën e parë mes Muslimanëve dhe pabesimtarëve të Mekës. Kjo luftë ishte një sprovë e madhe, si për muslimanët ashtu edhe për Idhujtarët e Mekës,, sepse cili do ta fitonte këtë luftë, do të llogaritej fuqi më e madhe në Gadishullin arabik. Dhe nga ky rezultat, so të publikohet shteti islamik i Medines dhe fuqia e tij. Muhamedin a.s. dhe muslimanët,, Zoti nuk i lejoi të luftojnë e as të mbrohen me luftë 15 vjet. Për të treguar se kjo fe nuk ka synim luftërat, por paqen, civilizimin dhe bashkëjetesën. Dhe…

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Agjërimi është prej adhurimeve të vjetra ku e njohën të gjitha fetë qiellore. Të gjitha legjislaturat e shpallura prej Zotit agjërimin e kishin pjesë të asaj feje. Allahu në ajetin Kuranor që e obligon agjërimin për muslimanët, tregon se agjërimi ishtë adhurim edhe i popujve të mëparshëm duke thënë: = O ju të cilët keni besuar, u është bërë juve obligim agjërimi,ashtu siç ishte obligim edhe për ata që ishin para jush, që ju të bëheni të devotshëm. Me agjërimin nënkuptojmë: Ndërprerjen e ushqimit dhe të pijes, prej kohës së syfyrit e deri në iftar me ditë të caktuara. Agjërimi…

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Në një atmosferë impozante dhe festive, të shtunën në mesditë, është realizuar ceremonia zyrtare e hapjes së xhamisë së re, në qytetin e Wil-it, Kantoni St. Gallen, para një publiku në numër të madh, të ardhur nga të gjitha anët e Zvicrës, madje edhe nga Austria, Gjermania, Italia e Danimarka. albinfo.ch ka qenë në vendin ku është zhvilluar solemniteti dhe sjell atmosferën e atjeshme. Si çdo herë edhe kësaj radhe nuk munguan krerët e bashkësive islame nga vendlindja. Këtë manifestim edhe më madhështor e bëri prezenca e një numri të madh të përfaqësuesve të kishave vendore, personaliteteve të jetës politike në…

Shpërndaje në rrjetet sociale.
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »