Browsing: Religjion

Në organizim të shkollës së mesme”Sezai Surroi” në Bujnoc dhe në bashkëpunim të BIPBM sot në sallën e madhe të shtëpisë së kulturës është mbajtur program fetar humanitar. Në program është mbajtur  ligjëratë fetare nga  Mr Nexhmedin Ademi, këndim nga Kurani, ilahi dhe recitim të poezive. Sara Hasani nënëse organizatore e programit duke falënderuar pjesëmarrësit ka thënë se të hyrat nga ky program do ti shërndahen familjeve në nevojë.

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Xhamia e Shacklewell Lane në Hackney njoftoi se shpreson të ngrejë të paktën me 10,000 funte në donacionet e kriptovalutave gjatë Ramazanit, përmes bitcoin dhe ethereum. Një xhami në Londër mendohet të jetë e para në botë që ka pranuar si donacion kriptovalutën Bitcoin, një muaj pasi një studiues islamik deklaroi se kjo kriptovalutë është e lejuar nën Ligjin e Sheriatit. Xhamia e Shacklewell Lane në Hackney njoftoi se shpreson të ngrejë të paktën me 10,000 funte në donacionet e kriptovalutave gjatë Ramazanit, përmes bitcoin dhe ethereum. Myslimanëve u kërkohet të japin 2.5 për qind të pasurisë së tyre gjatë…

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Arsye kjo që e bënë të natyrshme që të ketë mendime të ndryshme rreth kësaj çështje Për këtë, gjatë gjithë historisë islame dijetarët islamë kanë dhënë dy mendime: 1. Shumica e dijetarëve të Fikhut (Jurispudencës islame) janë të mendimit se: Nëse vërtetohet pamja e hënës në një vend prej vendeve të botës obligohen të gjitha vendet muslimane të agjërojnë me atë pamje. Duke u bazuar në Hadithet në kuptimin e përgjithshëm që të agjërohet, ose të bëhet bajram me anë të kësaj pamje. Argument i këtij grupi është hadithi i Muhamedit a.s. = Agjëroni me pamjen e saj – të…

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Sot në Bujanoc u mbajt tribunë mbi Israne e Miraxhin, ku të pranishëm ishin dhjetra qytetarë. Ku dr. Musa Musai ju qas temës së Isras dhe Miraxhit, ku një pjesmarrëje modeste e qytetarëve dëgjuan ligjeratën akademike të panelit udhëheqës të kësaj tribune.: “Israja dhe miraxhi ngjarje për ta kuptuar jo vetëm për ta kujtuar.” tha ndër tjerash Dr. Musa Musai./BujanociNet/ Çfar është Israja e Miraxhi dhe porosit e tyre Falenderimet i takojne All-llahut xh.sh., Krijuesit te gjithesise, Udhezuesit te njerezimit, kursepershendetjet mbi Muhammedin a.s. i cili eshte derguar si meshire per mbare njerezimin! Ne vitin e 12-te te pejgamberise, i…

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Në   xhaminë  e mesme në fshatin Tërnoc sot u mbajt dua hatmeje me nxënësit që kanë vijuar leximin e Kur’anit. 52   nxënës sot kanë përfunduar solemmnisht leximin e Kuranit(Hatmen) që kanë vijuar mësimin e leximit të Kuranit në xhaminë e mesme në fshatin Tërnoc me imamin Sulejman Fejzullahu. Nxënësit kishin përgatitur edhe një program të larmishëm me këndin nga Kurani, ilahi, recitime të karakterit fetar që zgjoi mjaft kurreshtje dhe emocione tek xhemati./Lugina Press/

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Bashkësia Islame në Bujanoc, dërgon telegram ngushllimi familjes Musliu, me rastin e vdekjes së Jonzu Musliut. // ” Ne jemi të Allahut dhe tek Ai do të kthehmi”. ” Çdo shiprtë do ta shijojë vdekjen, e pastaj te Ne keni për tu kthyer ” // Këshilli i Bashkësisë Islame në Bujanoc, shpreh ngushëllimet më të sinqerta për vdekjen e Jonuz Musliut, Kryetar i Kuvendit komunal të Bujanocit dhe Kryetar i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve të Luginës së Preshevës. Allahu të shpërbleftë për angazhimin dhe kontributin në të mirë të Kombit Shqiptar në tërësi dhe popullatës së Luginës në veçanti. Ngushëllime…

Shpërndaje në rrjetet sociale.

1. Pozicionoje mirë qëndrimin e trupit 2. Të jetë e rregulluar mirë veshja (e xhybes dhe shallit) 3. Fillo me zë të qetë por me vendosmëri 4. Mundohu ta ushtrosh një art të zërit gjatë ligjërimin, duke mos e mbajtur vetëm një ton të zërit, duke mos e përdorur shumë: Ëëëëë, Ëëëëë dhe mos të përsëritet shpesh ndonjë fjalë që dikush e ka shprehi. si psh: Domethënë, domethënë etj etj. 5. Kurr mos e ngrit zërin tepër gjatë ligjërimit 6. Gjatë ligjërimit, kontrolloji lëvizjet tua dhe vështroje në shikim tërë xhematin 7. Mos e freno shikimin vetëm tek një person…

Shpërndaje në rrjetet sociale.

DITA E ASHURAS – Dita e ASHURAS është dita e dhjetë e muajit islamik Muharrem. Kjo ditë njihet si dita kur Allahu i madhëruar e shpëtoi Pejgamberin Musa a.s. dhe popullin e tij nga Faraoni dhe zullumet e tij. – Kur Muhamedi a.s. u shpërngul në Medine, i gjeti Jehudët që e agjëronin këtë ditë. Andaj Muhamedi a.s. i tha shokëve të tij se vitin tjetër do ta agjërojmë edhe ditën e nëntë bashkë me të dhjetën ( që të mos i imitojnë Jehudët vetëm me ditën e dhjetë ). Nga ky vendim, dita e ASHURAS përkujtohet nga Muslimanët, me…

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Në ditën e dytë të festës së KURBAN BAJRAMIT , Departamenti i të rinjve dhe i gruas pranë Këshillit të Bashkësisë Islame ne Bujanoc, organizoi për herë të parë aktivitetin SOFRA E BAJRAMIT. Në këtë aktivitet për nder të festës së Kurban Bajramit, u shpërndanë ëmbëlsira nga më të ndryshmet, si, Bakllava, torta, pite, ëmbëlsira tradicionale etj. për qytetarët e komunës së Bujanocit. Ky aktivitet vazhdoi për tri orë, deri sa u shpërndanë të gjitha ëmbëlsirat e përgatitura. Ëmbëlsirat ishin të përgatitura nga aktivistet e departamentit të gruas. E veçanta e këtij aktiviteti ishte se, me ëmbëlsira u shërbyen qytetarët e tri nacionaliteteve…

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Festa e Kurban Bajramit lidhet eksluzivisht me kushtin e pestë të fesë islame Haxhin, ku me përfundimin e punëve të Haxhit si çështje madhore në islam vjen edhe festa e Kurban Bajramit, ku të gjithë besimtarët e botës solidarizohen me haxhinjtë duke shpresuar në sevapin që e fitojnë haxhinjtë. Festa e Kurban Bajramit si punë kryesore e ka namazin e Bajramit dhe therrjen e Kurbanit, pastaj; përforcimin e lidhjeve familjare dhe shoqërore me urime dhe vizita në mes veti, të ndihmojmë ata që kanë nevojë, të fusim gëzimin në zemrat e të gjithëve, ti shtriejmë dorën njëri tjetrit, të mbizotërojë…

Shpërndaje në rrjetet sociale.
1 2 3 5
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »