Category: Lajme

Nëpër shkolla arrin formulari i konkursit për tekste pa pagesë, kërkohen një sër dokumentesh

Nëpër shkolla arrin formulari i konkursit për tekste pa pagesë, kërkohen një sër dokumentesh

Në fillim të kësaj jave nga Ministria e Arsimit e Republikës së Sërbis, ka arritur nëpër të gjitha shkollat e Sërbi edhe në shkollat e komunës së Bujanocit një shkres e cila ka të bëjë me mundësin e marrjes së teksteve falas për nxënësit e shkollave fillore për vitin shkollorë 2015/2016. E gjith kjo ka arritur në kuadër të projektit […]

BE kërkonë nga Sërbia ta rris çmimin e rrymës, kjo do të ndodhë së shpejti

BE kërkonë nga Sërbia ta rris çmimin e rrymës, kjo do të ndodhë së shpejti

Rryma do të shtrenjëtohet më së voni deri më 15 maj. Sepse, gjatë rishikimit të marrëveshjes me Fondin Monetar Ndërkombëtar të planifikuar për 19 maj, çmimi i kilovatëve për konsumatorët në Serbi duhet të jetë mbi 15 përqind. Siç ka mësuar Blic ditëve në vijim juridiksioni i Ministrisë së Financave do të punojnë në përgatitjen e ndryshimeve të Ligjit për […]

FHMB-së i kënaqur me gatishmërin e bashkëvendësve për ndërtimin e rrugës Zarbicë-Muhoc

FHMB-së i kënaqur me gatishmërin e bashkëvendësve për ndërtimin e rrugës Zarbicë-Muhoc

Këshilli Qendror i Fondit Humanitar për Malësi të Bujanocit me seli në Gjilan, më 05.03.2015 mbajti takimin e radhës. Në këtë takim u analizua puna e zhvilluar brenda dy mbledhjeve. Kryesuesi i Këshillit. Mefail Limani të pranishmit i informoi për interesimin që janë duke treguar bashkëvendësit tonë për projektin e asfaltimit të rrugës Zarbicë-Muhoc, thuhet në kumtesën e FHMB-së. Në […]

Spastrimi i trojeve etnike shqiptare të Bujanocit, Preshevës e Medvegjës s’ka të ndalur

Spastrimi i trojeve etnike shqiptare të Bujanocit, Preshevës e Medvegjës s’ka të ndalur

Kërkojmë që urgjentisht të ndërmerren hapa konkret, nga deputetët shqiptarë në Kuvendin e Serbisë, kryetarët e Komunave, kryetarët e Kuvendeve Komunale, Këshilli Nacional, partitë e përfaqësuara dhe jo të përfaqësuara në Kuvende Komunale, shoqëria civile, mediat etj., që sot, të fillojnë t’i përdorin të gjitha mekanizmat, të ngrenë zërin më me guxim dhe të alarmojnë Bashkësinë Ndërkombëtare, Ambasadën e SHBA-së […]

U promovua libri “Bujanoci burim i trashëgimisë sonë kulturore dhe natyrore“

U promovua libri “Bujanoci burim i trashëgimisë sonë kulturore dhe natyrore“

Në sallën e vogël të shtëpisë së kulturës në Bujanocit është bërë sot promovimi i librit “Bujanoci burim i trashëgimisë sonë kulturore dhe natyrore“ i autorit Xhemaledin Salihu. Në këtë promovim të pranishëm ishin anëtraët e Shoqatës për trashëgimi dhe krijimtari kulturore të Luginës së Preshevës, përfaqësues të pushtetit lokal në krye me kryetarin e komunës së Bujanocit, Nagip Arifin, […]

Ymeri: Lugina duhet ta ketë ndihmën e Prishtinës dhe Tiranës

Ymeri: Lugina duhet ta ketë ndihmën e Prishtinës dhe Tiranës

Lideri i Vetëvendosjes Visar Ymeri ka deklaruar se shqiptarët e Maqedonisë janë të diskriminuar, dhe se ata duhen të kenë ndihmën e Prishtinës e Tiranës. Ymeri ka thënë se lëvizja që drejton ai ka për synim bashkimin e Kosovës dhe Shqipërisë. “Përfitimet e bashkimit kombëtar do të ishin shumë të mëdha”, ka theksuar Ymeri. “Edhe në republikën e Maqedonisë është […]

Çka duhet për zgjidhjen e problemit ekonomik në Luginë të Preshevës? /Video/

Çka duhet për zgjidhjen e problemit ekonomik në Luginë të Preshevës? /Video/

Bashkëpunimi i shqiptarëve dhe serbëve në jug të Serbisë janë kusht i së ardhmes që mund të jetë kontribut i madh për përmirësimin e situatës në Kosovë, konisderon Milovan Drecun. Kryetari i këshillit parlamentar për Kosovën Milovan Drecun ka thënë për B92, transmeton presheva.com se plasaritjet ndërmjet shqiptarëve dhe serbëve duhet të mbyllen. “Në pyetjen se a mund të jetojnë […]

Ramil Aliu nga Bujanoci ka nevoj për operim, nëpër shkolla është organizuar aksion humanitarë, luten popullata ti bashkangjiten aksionit

Ramil Aliu nga Bujanoci ka nevoj për operim, nëpër shkolla është organizuar aksion humanitarë, luten popullata ti bashkangjiten aksionit

Me inciativën e këshillit organizativ të shkollës fillore “Naim Frashëri” në Bujanoc, ditëve të fundit kan ndërrmarë  një  aksion humanitar për ti ndihmuar materjalisht Ralim Aliu, nga qyteti i Bujanocit i cili vuan nga një sëmundje e veshit për disa vite dhe ka nevojë për operim. Këtij aksioni iu kanë bashkangjitur edhe shkolla fillore “Muharrem Kadriu” në Tërrnoc dhe pritet […]

Në Preshevë zbulohen 22 emigrant, 7 prej tyre fëmijë /foto/

Në Preshevë zbulohen 22 emigrant, 7 prej tyre fëmijë /foto/

Në aksionin e përbashkët të doganës dhe policisë në stacionin hekurudhor të Preshevës, sot në orët e hershme të mëngjesit është ndalur kalimi i 22 emigrantëve ilegal që janë zbuluar në tren që udhëton në linjën Greqi – Hungari. Bëhet fjalë për grupën e madhe të Afganëve, ndëra ka qenë edhe një Sirian. Ajo që e dallon këtë grup nga […]

Ka filluar kontrollimi sistematik i fëmijëve, mjekët apelojnë tek prindërit që ti përgjigjen ftesës

Ka filluar kontrollimi sistematik i fëmijëve, mjekët apelojnë tek prindërit që ti përgjigjen ftesës

Në shtëpin e shëndetit në Bujanoc me fillimin e muajit shkurt ka filluar edhe kontrollimi sistematik i fëmijëve të cilët janë të lindur në vitin 2008 e deri në muajin shkurt të vitit 2009 që në muajin shtatorë të këti viti nisin hapat e parë të shkollimit. Kontrollimi sistematik është i obligueshëm dhe duhet ta bëjën të gjithë fëmijët që […]