Buka nga Vranja për 10 dinarë më lirë se në furrat e qytetit

0

Qeveria e Sërbisë ditë më parë ka miratuar rregulloren e cila përcakton shitjen me pakicë të bukës dhe ka kufizuar çmimin në 46 dinarëve për një buk. Me rregulloren mbi prodhimin dhe shitjen e bukës me miell “Tip 500” deri më 31 korrik të këtij viti përcaktohet çmimi maksimal i një buke, sa janë të informuar furrat e bukës të cilat veprojn në komunën e Bujanocit në lidhje me këtë rregullore bukëpjeksit than se, janë të informuar dhe se çmimi aktual i një buke edhe në komunë e Bujanocit është 45 dinarë.

Në Furrën Çoçaj në Bujanoc çmimi i një buke është nga 25 deri në 45 dinarë, nga kjo furrë thanë se, nuk janë të informuar me këtë rregullore mirëpo pasi që është ligj duhet rrespektuar dhe punuar sipas regullores. Edhe nëpër furrat e tjera në Bujanoc çmimi i një buke sllej nga 25 deri në 45 dinarë, dhe se nuk e kanë pasur në plan të ngrisin çmimin e bukës, por gjithsesi sipas bukëpjekësve atë çka e parasheh ligji patjetër se duhet rrespektuar. Përpos furrave në Bujanoc edhe në marketin Sprint dhe në disa shitore, ku buka vie nga dy fuura, siç janë “Mita” dhe Furra tjerët “Don Don” çmimi minimal i një buke qëndron nga 25 deri në 45 dinarë. Buka nga furra “Don Don” kushton 35 dinarë ndërsa furra “Mita” kushton 45 dinarë. Buka prej 300 gramve kushton 25 dinarë, nga 350 gram 27 dianrë, nga 450 gram 35 dinarë dhe një bukë prej 500 gramve kushton 45 dinarë, bukë kto të cilat distribuohen jo vetëm në marketin Sprint por edhe në marketin “Buca Mraket” në Tërnoc, të cilat kanë po te njejtin çmim. Qeveria ka miratuar edhe projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për kimikatet, ndryshimin e ligjit për produktet biocide, si dhe ndryshimi dhe plotësimin e Ligjit për parandalimin e pntegruar të pdotjes dhe kontrollit të mjedisit, kanë njoftuar nga zyra për informim dhe bashkëpunim me mediat nga Qeveria e Sërbisë./BujanociNet/

----- ------- --------------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »