Bujanoci me shesh Evropian (Foto: BujnaociNet)
10:01 | 08 Maj 2015

Një pamje krejtësisht ndryshe, hapsirë e mjaftueshme, gjelbërim dhe aroma e këndshme luleve e filluar me fontan e mbaruar me fontanë, është ky sheshi i ri i Bujanocit i cili nuk dallon shum nga sheshet e metropoleve të ndryshme Evropiane, të cilën që nga dita e sotme edhe zyrtarisht mund ta gëzojnë të gjithë. OK Jo rastësisht në ditën e Evropës dhe ditën e komunës është bërë edhe hapja solemne e qendrës së qytetit nga njeriu i parë i komunës dr.Nagip Arifi dhe kryetarit të Trupit Koordinues Zoran Stankoviç, në prezencën e përfaqësuesve të pushtetit lokal dhe qytetarëve të shumtë. OK 1Ky projekt është finanasuar nga Trupi Koordinues për Preshevë. Bujanoc dhe Medvegjë me 65.800.000 dinarë, ndërsa rrjeti i kanalizimit dhe ujësjellësit është finansuar nga buxheti komunal. Kryetari i komunës së Bujanocit para qytetarëve të shumtë tha se, kjo ditë për Bujanocin ka qenë ditë e vaçant ditë feste dhe ditë gëzimi, sepse po e dëshmojmë se ne i përkasim Evropës së modernizuar dhe kjo pamje na bënë krenarë me shumë vende të mëdha Evropiane. OK 2Kryetari i Trupit koordinues Zoran Stankoviç tha se, qendra e qytetti të Bujanoc le të jet një vend ku do të shkëmbehen shum dashuri për qytetarët e kësaj komune. Le të jet sheshi juaj, sheshi i qytetarëve të komunës së Bujanocit. Stankoviç gjithashtu potencoi se “Shfrytëzoj rastin që të ju uroj këtë ditë sepse shuëm famillje sot kanë gëzim me rastin e nënëshkrimit të kontratave për punësim. Le të jet ky sheshi i takimit në të cilin ju do të gjeni shumë dashuri dhe do të dhuroni dashuri njëri tjetrit, le të sjell ky shehsh paqe në mes nacionaliteteve që jetojnë në këtë komunë. OK3Trupi koordinues ka finansuar këtë projekt dhe dot vazhdoj ende në të ardhmën të participoj duke finansuar projekte me vlera kapitale” “Është mbreslënëse, tani ka hapsirë të mjaftueshme, më pëlqejnë fonatanat, është dashur më herët të kemi një shesh me standarde të këtij lloji, janë përjigjjet e qyteraëve të komunës së Bujanocit për sheshin  e qytetit. OK 4Projekti kapital i një rëndësie të vaçant i cili është pritur vite të tëra sot është bërë realitet pas një pune të madhe. Kryetari Arifi para qytetarëve të komunës së Bujanocit sheshin e quajti “Sheshi i qytetarëve të komunës së Bujanocit“ andaj me këtë rast edhe përcolli urimet më të përzermërta për qytetarët e komunës së Bujanocit./BujanociNet/
Aurela Hoxha