Bujanoc: Të hënën filluan punën edhe 6 të rinjë në shërbimin e tatimeve, 4 shqiptarë dhe dy serb
10:01 | 13 Maj 2015

Në bazë të projektit “Azhurimi I bazës së të dhënave dhe identifikimi I tatim paguasve në komunën e Bujanocit“ të cilën e finansion prgrami Eu Progres dhe komunës së Bujanocit janë punësuar 6 të rinjë në shërbimin e tatimeve pranë admisntatës komunale në Bujanoc. 6 të rinjë 4 prej tyre të ncionalitetit shqipëtar dhe dy të nacionalitetit serb dot bëjn regjistrimin e tatimit në pronë nëpër vendbanimet e komunës së Bujanocit. SO Bu Ky projekt është realizuar edhe viteve që lam pas dhe në këtë mënyrë ka krijuar hapsirë punësimi për të rinjët e komunës së Bujanocit tha Sali Salihu bashkëpuntor Prfosefonal pranë zyrës për zhvillim ekonomik lokal. Salihu më tej tregon se programi Eu progres finanson këtë projekt me 10 mijë euro ndërsa komuna e Bujanocit ka participuar me 5 mijë euro. Sot është dita e tretë e punës për 6 të rinjë të cilt janë akomoduar në zyrën e shërbimeve të taimit pranë admisntratës komunale në Bujanoc. Për disa prej tyre si AlemdinaOsmanin dhe Skelzen Jakupin kjo përvoj vetëm se është e njohur mirëpo I gëzon fakti që komuna e Bujanocit po hap dyert për të rinjët duke I punësuar. Ky projekt do të zgjas 5 muaj ndërsa parafolësit shr[ehin dëshrioën që ky projekt të vazhoj ehe në të ardhmën sepse kjo ëhtë forma më e mirë për të stimuluar të rinjët duke krijuar hapsirë në vende të reja pune.F.Rexhepi./BujanociNet/
Françeska Jaçe