Boronica dhe vetitë e saj kuruese
22:15 | 16 Tetor 2018

Boronica njihet që në lashtësi si bimë më veti kuruese nga frutat dhe fletët e saj, të cilat përgatiteshin si çajra për sëmundje të ndryshme.

Me frutat e freskëta të boronicës prodhohen lëngje, përdoren për gatimin e ëmbëlsirave të ndryshme por, gjithashtu ato thahen ose ngrihen në mënyrë për ti patur gjatë gjithë vitit, transmeton top channel.

E cilësuar si antibiotik natyral, kjo bimë ka aftësi të shkatërrojë bakteret apo mykotikët nga organizmi, ndërsa boronica e kuqe përdoret për zbukurimin e ëmbëlsirave, për përgatitjen e marmalatave apo shurupeve por, ky varietet nuk gjendet në vendin tonë.

Kejvina Kthella