Bebja tremuajshe merret në pyetje për terrorizëm
14:14 | 17 Prill 2017

Një bebe vetëm tremuajshe është thirrur në Ambasadën e Shteteve të Bashkuara në Londër, për t’u marrë në pyetje, pasi gjyshi i tij, gabimisht e kishte identifikuar atë si terrorist.

Harvey Kenyon-Cairns duhej të fluturonte drejt Orlandos në Florida, për të parat pushime jashtë vendit të tij, por gjyshi Paul Kenyon bëri një gabim, ndërsa plotësonte formularin e vizës. Në pjesën e formularit ku shkruhej “A kërkoni të angazhoheni, apo a jeni angazhuar ndonjëherë në aktivitete terroriste, spiunazhi, sabotazhi apo gjenocidi?”, Kenyon kishte sigluar “po”-në në vend të “jo”-së. Ai madje e kishte kuptuar gabimin vetëm kur nipit të tij i ishte refuzuar viza. “Nuk mund ta besoja se ata nuk e kishin kuptuar se ishte një gabim i pafajshëm dhe se një foshnje vetëm tremuajshe nuk do të mund t’i bënte keq askujt”, thotë 62-vjeçari. Foshnja ishte marrë nga shtëpia e tij në Cheshire dhe ishte dërguar në ambasadën në Londër, për t’u marrë në pyetje nga zyrtarët, përcjell TCh. Bebi Harvey u tregua i mrekullueshëm gjatë intervistës dhe nuk qau asnjëherë”, thotë Kenyon, duke shtuar se zyrtarët e Ambasadës dukej se nuk kishin aspak sens humori. “Sigurisht që ai nuk është angazhuar në gjenocid, spiunazh apo diçka tjetër, por ka sabotuar disa bebelina këto kohë”, shtoi ai. Ngatërresa i kushtoi familjes rreth 3.000 paund shtesë, pasi viza e re nuk u dha në kohë për fluturimet e prenotuara. “Ishte një gabim shumë i kushtueshëm, por unë shpresoja që Ambasada ta kuptonte se bëhej fjalë për një gabim të thjeshtë. Sidoqoftë, edhe nëse je terrorist me të vërtetë, a do të sigloje ‘po’-në në formularin e aplikimit për vizë?”.

Atalanta Kërçyku