Banorët e Konçulit pastrojn fshatin e tyre (Foto)
14:30 | 11 Mars 2018
Fshatarët e Konçulit kan pastruar rrugën nga dheu i cili është hedhur gjat sezonës së dimrit për shkrirjen e borës, pasi jan larguar puntorët nga puna puntorët Shqiptarë të cilët ishin punsuar në ndërmarjen JP "Putevi Srbije" për pastrimin e magjistralës në fshatin Konçul. Magjistralja është detyrë e ndërmarjes JP "Putevi Srbija" për tu pastruar nga pemët përskaj rrugës dhe largimin e dheut i cili hidhet gjat sezonës së dimrit "Dheu i përzier me kripë" për shkrirjen e borës. Pas vonesave të kompanis në fjalë banorët e fshatit Konçul ju jan përvjelur punës për të larguar dheun përskaj rrugës pasi që një gjë e tillë është edhe problem gjat sezoneve tjera, duke rrezikuar kalmtarët dhe mjetet e transportit pasi që gurët e vogël të cilët gjenden skaj rrugëve mjetet e rënda të transportit mund të i hedhin në mjetet tjera mbrapa tyre apo edhe mund të godas kalimtarët në tretuaret e rrugëve./BujanociNet/

Atalanta Kërçyku