Autostrada Konçul-Gjilan-Prishtin do të filloj në mars të këtij viti

0

Zëvendësministri i Infrastrukturës në Republikën e Kosovës, Rexhep Kadriu ka bërë të ditur se në muajin mars do të fillojë ndërtimi i autostradës për Gjilan, e cila do të jet një lehtësim edhe për Luginën duke i ofruar më afër Gjilanit dhe Prishtinës.

“Jemi në fazën për fillimin e ndërtimit të autostradës për Gjilan deri tek Dheu i bardh. Për këtë autostradë janë siguruar 126 milionë euro”, tha Kadriu për televizionin publik.

Sipas tij, pjesa e autostradës “Arbër Xhaferi” deri në Kaçanik do të lëshohet në muajin qershor të këtij viti.

“Në këtë autostradë po ndërtohet ura më e madhe në rajon, 6.7 km është ura e Kaçanikut dhe e gjitha është në ajër dhe kalon mbi lumin Lepenc, nga Kaçanikut deri në Han të Elezit. Kjo urë do të jetë edhe atraksion turistik”, shtoi Kadriu.

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »