Asnjëherë mos e bëni këtë veprim në veturë, mund të shkaktojë vdekjen

0

MAX A-C

Sot askush nuk dëshiron të ecë në këmbë, nëse ka një makinë, por kjo me të vërtetë i sjell dëm shëndetit në disa mënyra.

Ndoshta ju nuk e keni ditur që e rrezikoni shëndetin tuaj dhe të atyre që janë në veturë saherë që ndezni makinën?

Në këto ditë të nxehta të verës ju duhet ta parkoni veturën gjithmonë nën hije, vetëm nëse kjo është e pamundur nga mungesa e hapësirës së parkimit.

Arsyeja pse ju duhet ta parkoni veturën nën hije është se në këtë mënyrë brenda në veturë grumbullohen 400-800 mg benzen, por në qoftë se ju e parkoni veturën në diell me temperaturë më të lartë se 16 gradë celcius atëherë niveli i benzenit rritet deri në 2000-4000 mg që do të thotë 40 herë më shumë niveli i lejuar

Dhe pastaj, kur të ktheheni në veturë për shkak të temperatures gjëja e parë që bëni është aktivizimi i klimës duke mbajtur dritaret e veturës mbyllur me benzenin brenda dhe kjo i dëmton shumë veshkat, mëlçinë dhe indet e kockave.

Është më e mirë që para se të futeni në makinë të hapni dritaret që të arrihet balanci i përqëndrimit të benzenit brenda veturës dhe pastaj të aktivizoni klimën.

Para se të fillojë ftohjen e ajrit, klima fillimisht e largon gjithë ajrin e nxehtë së bashku me benzenin që mund të shkaktojë sëmundje të shumta.

Andaj, duhet të jeni mjaft të kujdesshëm me veturën tuaj, nëse brenda është nxehtë, hapni dritaret disa minuta para se të hyni në veturë që pastaj të jeni të lirë ta aktivizoni klimen, në të kundërten jeni duke e rrezikuar shëndetin tuaj dhe të gjithë atyre që janë në makinë./gazetaglobale/

----- -------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »