Artisti projekton botën në 4 mijë metra katrorë tokë, s’harron Shqipërinë

0

Artisti Soren Poulsen, ka bërë një vepër arti, duk projektuar shtetet e të gjithë botës në një sipërfaqe të vogël toke.

Atij i janë dashur 25 vjet punë që të bëjë hartën e botës.Bota 8 Në projektin e tij nuk mungon as Shqipëria, sepse Poulsen ka vendosur flamurin tonë kombëtar.Bota 7 Vepra është bërë përgjatë brigjeve të liqenit Klejtrup të Danimarkës.Bota 6 Projektimi i botës në vetëm 4 mijë metra katrorë, është bërë një vend joshës për turizmin.Bota 5 E gjitha lindi kur Poulsen po punonte për drenazhimin e një kanali kullues përreth tokës së tij.Bota 4 Ai gjeti aty një shkëmb në formën e Jutlandit, dhe pas kësaj i nisi ideja që të ndërtonte botën në miniaturë.Bota 3 Puna nisi në vitin 1943 dhe përfundoi në vitin 1968. Një vit më pas artisti vdiq.Bota 2

----- -------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »