Arsyet pse ju sulmojnë mushkonjat
14:17 | 20 Qershor 2017

Vera erdhi, bashkë me të edhe mushkonja. Pavarësisht ilaçeve të ndryshme të përdorura, prapë vështirë të gjendet shpëtim. Por, a e keni vënë re se disa persona nuk sulmohen asnjëherë prej tyre?

Joseph M. Conlon, këshilltar teknik i Shoqatës Amerikane së Kontrollit të Mushkonjave, shpjegoi se: “Nuk ka dyshim se disa individë janë më tërheqës për mushkonjat, falë kimikateve të fshehta dhe në veçanti falë florës së lëkurës së tyre”. Sipas ekspertëve, 5 janë arsyet e mundshme pse ju sulmojnë mushkonjat: -Jeni shtatzënë Femrat mushkonja, të cilat sulmojnë, janë të tërhequra pas dyoksidit të karbonit. Sipas një studimi të realizuar në  2002-in dhe të publikuar në Lancet, femrat shtatzënë në muajt e fundit nxjerrin dioksid karboni 21përqind më shumë se femrat e tjera. Përpos kësaj, femrat shtatzëne lëshojnë aroma të paqëndrueshme që tërheqin insektet. -Keni djersirë Acidi laktik, i cili nxirret përmes të djersiturës, është me të vërtet tërheqës për mushkonjat. Gjithashtu, nëse ju jeni lodhur dhe keni djersirë, edhe temperatura e lartë e trupit tërheq mushkonjat. -Keni grupin e gjakut 0 Ashtu siç ju keni një shije të preferuar, edhe mushkonjat kanë këtë lloj grupi gjaku. -Keni pirë birrë Pijet alkoolike dhe në veçanti birra janë tepër tërheqëse për mushkonjat që të vinë drejt jush. Në këtë përfundim ka arritur një eksperiment i bërë në Japoni por shkaqet e kësaj dukurie mbeten të paqarta. -Gjenet tuaja ju bëjnë më tërheqës Një studim i realizuar tek binjakët identik, ka pohuar se mekanizmat gjenetik ndikojnë nëse jeni një objektiv i mundshëm i mushkonjave ose jo.

Alesia Bami