Arrestohet grupi preshevar duke tentuar të trafikojnë 63 emigrantë
15:04 | 03 Shtator 2016

Forcat e përbashkëta të policisë dhe ushtrisë në bashkëpunim me agjencionin informativ të sigurisë, mbrëmë rreth orës 22 në rrethinën e Nishit kanë arrestuar 4 shqiptarë edhe atë F.M (1988) nga Gjilani, A.S (1977), E.A (1976) dhe të miturin S.R (1999) të gjithë nga Presheva duke tentuar të trafikojnë ilegalisht 63 persona në katër vetura. Emigrantët ishin 41 të rritur dhe 22 persona të mitur nga Afganistani, Siria dhe Pakistani. Veturat e tipit “Volvo S40” nga Beogradi, “Opel Astra” nga Pançeva, “VW Passat” nga Novi Sadi dhe Renault Megane me targa të Vranjës kanë pasë targa të falsifikuara. Këtyre iu është caktuar mbajtje prej 48 orësh ndërsa S.R pas dëgjimit nga gjykatësi është liruar.
Rashel Kolaneci