Arifi e njofton mbrojtësin e qytetarëve me shkeljet që po bëhen nga organet shtetërore
10:02 | 05 Qershor 2015

Mbrojëti i qytetarëve të Sërbisë Sasha Jankoviç është duke qëndruar në një vizitë dy ditore në Luginë të Preshevës, ku ka zhvilluar takime me përfaqësues të ndryshëm, të OJQ-ve, mediave dhe me përfaqësues të pushtetit lokal. Po 1 Jankoviç gjatë ditës së sotme ka zhvilluar takim edhe me kryetarin e komunës së Bujanocit Nagip Arifin ku kanë biseduar lidhur me zhvillimet e fundit në Luginë të Preshevës, gjegjësisht në komunën e Bujanocit dhe shkelljet që po bëhen nga ana e organeve shtetërore ndaj popullatës së këtushme. Pas takimit kryetari Arifi, tha se, “u bisedua për disa të drejta që janë duke u shkelur nga organet shtetrore të Serbis, si çështjen e dygjuhësis në vend, mos punësimin e shqiptarëve në organet shtetrore dhe çështjen e informimit” Kryetari Arifi gjithashtu potencoi se, nga ombutspersoni mori premtim se së shpejti ky i fundit do të takohet me Kryeministrin e Serbis me qëllim që ta nofjtoj me ngarjet që janë në teritorin e komunës së Bujanocit. Pas takimit me kryetarin e komunës mbrojtësi i qytetarëve është takuar edhe me përfaqsuesit e Trupit koordinues./BujanociNet/
Françeska Jaçe