Ambasadorja Monro: Edhe në të ardhmën do ta mbështesim komunën e Bujanocit

0

Për her të pare sot ka qëndruar në Luginë të Preshevës ambasadorja e Francës e akredituar në Beograd Kristin Moro, e cila gjatë vizitës në komunën e Bujanocit është pritur nga kryetari i komunës Nagip Arifi dhe nga kryetari i asamblesë komunale Jonuz Musliu. Ambasadorja në fjalë është njohëse e mirë e situatës në rajon dhe më gjerë pasi që për disa vite rresht ka qenë ambasadore e Francës në Shqipëri dhe tani përfaqëson vendin e saj në Ssërbi.

ok

Duke u bazuar në në këto fakte kryetari i komunës së Bujanocit Nagip Arifi tha se, tem diskutimi ishte situata poltike, ajo e sigurisë dhe zvhillimit ekonomik në komunën e Bujanocit ku sipas kryetarit Arifi, qeveria Franceze edhe në të ardhmën do të vazhdoj ta përkrah rajonin e Luginës së Preshevës. Nga ana tjetër ambasadorja e Francës Kristin Monro, tha se, “kjo është dita e dyrtë e saj që ndodhet në Luginë dhe se është një ndjenjë e veçantë. ok1Takimi me kryetarin Arifi ishte i qëllueshëm sepse qëllimi i vizitës sime është që të ndihmoj në zgjidhjen e problemeve me të cilat ballafaqohet ky vend dhe se cilat janë zgjidhjet e mundshme që mund të bëhen në tejkalimin e problemeve”. Ambasadorja Monro sa i përket objektit të fakultetit tha se, është me qëllim të favorizimit të stabilitetit dhe zhvillimit ekonomik mes etnive që jetojnë këtu. ok 4Pas takimit me kryetarin Arifi dhe kryetarin e KKSH-së Jonuz Musliu ambasadorja e francës Krisrtinë Moro vizitoi objektin e shkollimit të lartë univerzitar në Bujanoc. ok 3Franca si njëra ndër shtetet anëtare të Bashkimit Euvropian të cilat edhe finansojnë programin EU Progres natyrisht se ka dhënë kontibutin si shtetet edhe në ndërtimin e objektit të lartë univerzitar në Bujanoc./BujanociNet/

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com