Ambasadorët e huaj do ta prijnë protestën në Shkup
10:01 | 17 Maj 2015

Për shkak të protestave gjithë-popullore në Maqedoni në Shkup ambasador dhe ish ambasador të huaj do të jenë në radhët e para të protestës. Protesta Prezencën e ka paralajmëruar Ervan Fuere dhe shumë ambasador të huaj të akredituar në Maqedoni. Me këtë garantohet se protestat do të jenë të qeta dhe demokratike ku qytetarët e Maqedonisë për herë të parë në histori do të kenë mundësin që të shprehin pakënaqësinë e tyre në mënyrë të qetë dhe të sigurtë ndaj qeverisë së kryeministrit, Nikolla Gruevski që dyshohet sipas opozitës se është i përfshirë në vrasje, krim dhe korrupsion . Opozita akuzon se Nikolla Gruevski cdo herë inskenon konflikte mes maqedonasve dhe shqiptarëve me qëllim që të defokusoj vëmendjen e opinionit, në këtë linjë ishte edhe incidenti i fundit në Kumanovë ku u vranë 8 polic të njësiteve speciale. Maqedonia rrezikon ta humb rekomandimin për antaresim në BE, pasi politikat e qeverise aktuale te Nikolla Gruevskit jane në kundërshtim me vlerat evropiane. Sipas opoztes, Gruevski dhe kushërinj tij Sasho Mijallkov kontrollojnë mbi 50 përqind te biznesit ne Maqedoni dhe nuk janë te interesuar qe Maqedonia te anëtarësohet ne Bashkimin Evropian.
Aurela Hoxha