A e dini si prodhohet xhami? (Video)
14:19 | 31 Gusht 2017

Shume nga ne janë të rrethuar nga elementi qe na shoqeron ne ambiente te shtepise dhe punes, por shume pak dime se si krijohet qelqi.

Ky eshte procesi i gjate i perpunimit te qelqit, i shpjeguar mjaft qarte ne video. Qelqi apo xhami arrihet nga shkrirja e disa mineraleve në temperatura shumë të larta. Silica në formën e rërës është përbërësi kryesor. Ky element kombinohet me hirin e sodes dhe gëlqeren e shkrirë, dhe perzihen në një furrë në temperaturë prej 1700 ° C. Materialet të tjera zakonisht shtohen për të prodhuar ngjyra dhe dizajne të ndryshme te xhamit.
Aurela Hoxha