A e dini pse flamuri amerikan është mbrapsht në uniformat e ushtrisë?
14:48 | 22 Shtator 2017

Nëse i keni shikuar ndonjëherë ushtarët amerikanë, sigurisht se mund ta keni vërejtur që uniformat e tyre janë të mbushura me simbole.

Çdo simbol dhe dekorim është i vendosur me kujdes dhe për një arsye të veçantë. Por, një gjë e veçantë rreth uniformave të Ushtrisë Amerikane është se shpesh njerëzit e kanë vërejtur se flamuri është i vendosur mbrapsht, transmeton Gazeta Express.
Siç edhe mund të mendoni, kjo vendosje e tillë ka një arsye pse. Sipas Rregullit Ushtarak 670-1, thuhet: “Bandazhi i flamurit amerikan duhet të vendoset, në shpatullën e djathtë ose të majtë, në atë mënyrë që fusha e yjeve të jetë përpara, ose në anën e djathtë të flamurit”. Kur vishet në këtë mënyrë, ai jep efektin e flamurit duke valuar, përderisa personi që e veshën ecën përpara.
Aurela Hoxha
S