A e dini çfarë nënkupton ky simbol në produktet ushqimore? (Foto)
14:55 | 16 Janar 2016

Paketimet e produkteve ushqimore janë të paketuara me shumë informacione këto ditë. UD Prej informacioneve që tregojnë se produkti është pa gluten, pa yndyrë e deri tek pa laktozë, nëse kërkoni të hani shëndetshëm është mirë të dini se çfarë nënkupton një simbol i veçantë në këto produkte. Kështu, ju duhet të tregoheni të kujdesshëm kur blini produkte ushqimore, sidomos tek ato që e kanë këtë simbol. U-ja e vogël me një rreth përreth do të thotë se ushqimi që do ta hani është i çertifikuar ndërkombëtarisht. Por, nëse e shihni në një produkt, ju do të vazhdoni ta shihni edhe në produkte të tjera. Por, pse duhet të brengosemi nëse shohim një U të rrethuar ose një K në produkte? Nëse produkti ka mish, kjo do të thotë se kafsha është vrarë dhe më pas është prerë. Por, nuk është vetëm se si është vrarë kafsha, por si është përgatitur mishi. Nëse filloni ta shihni këtë simbol në shumë produkte, mos u brengosni, është gjithçka mirë. Nëse e shihni këtë simbol në produkte, dijeni se produkti është i sigurt nga alergjitë ushqimore dhe se ju mund ta hani lirshëm atë pa u brengosur. /Gazeta Express/
Aurela Hoxha