A duhet ta hidhni ushqimin nëse ua prek miza?

0

Pranvera dhe vera paralajmërojnë motin e ngrohtë, por gjithashtu edhe ndikon në ardhjen e mizave irrituese të cilat dalin në ushqimin tuaj.

Ka disa arsye pse shumica e njerëzve përpiqen t’i largojnë ata para se të mund të futen në një pjatë.

Përgjigjja është jo, sipas një lektori të higjenës në ushqim. Lektori Cameron Webb nga Universiteti i Sidnejit këshillon që nëse e hani një ushqim që ua preku miza, ju sigurisht se do të jeni mirë.

Dhe përderisa insektet mund të shpërndajnë baktere, nuk ka gjasë që bakteret që ato i transferojnë në ushqim të bëjnë që dikush të sëmuret.

Duke shkruar në blogun e universitetit, Dr. Webb tha: “Në shumicën e rasteve, kur e shihni një mizë se ka ‘ateruar’ në ushqimin tuaj, nuk do të thotë se gjithqysh duhet ta hidhni atë”, shkroi ai.

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »