A do të kishit pirë qumësht bumballe? Shkencëtarët thonë që ky artikull është më i shëndetshmi në botë
15:52 | 01 Qershor 2018
“kristalet e qumështit” të cilat i kanë gjetur në këto insekte janë plotësim fantastik i proteinave.

Ekipi ka arritur deri te ky zbulim që një kristal i sipërpërmendur përmban tri herë më shumë proteina sesa qumështi i zakonshëm i lopës.

“Këto kristale janë ushqim komplet, përmbajnë proteina, yndyra dhe sheqer, ndërsa nëse i shikojmë lidhjet e tyre me proteinat do të gjejmë të gjitha amino-thartirat e domosdoshme”, ka thënë Sanchari Banerjee, njëri ndër autorët e studimit.

Prandaj ju nevojitet ushqim i shëndetshëm me kalori të lartë, pra ky qumësht është zgjedhja e vërtetë.

5380201

Atalanta Kërçyku
S